Nye Ford Mondeo og den amerikanske søstermodellen Fusion (på bildet) er uhyre viktige biler for Ford. Blir den Norges mest solgte? (Foto: Ford)
Nye Ford Mondeo og den amerikanske søstermodellen Fusion (på bildet) er uhyre viktige biler for Ford. Blir den Norges mest solgte? (Foto: Ford)

Ford Mondeo 2013: Utsetter lanseringen

En av de mest spennende nybilene neste år kommer senere enn planlagt.

Det knytter seg stor spenning til Fords nye Mondeo – en bil som har ambisjoner om å flytte grensene i denne klassen.

Bildene som er sluppet så langt viser at Mondeo får et langt mer eksklusivt design enn i dag. Ford lover også klasseledende kjøreegenskaper og skal også ha sørget for å løfte interiøret flere hakk opp i forhold til dagens modell.

LES OGSÅ: Dette kan bli Norges mest solgte bil

Inntil tre måneder forsinket

Nye Mondeo har blitt utviklet sammen med den amerikanske søstermodellen Fusion og planen var at produksjonen skulle starte 6. april neste år.

Nå melder imidlertid bransje-nettstedet autonews.comat Mondeoen blir forsinket, i inntil tre måneder.

Del med Facebook-vennene dine

Flere problemstillinger

En talsmann for Ford sier at utsettelsen skyldes at de jobber med flere problemstillinger for å sikre en robust og best mulig lansering av bilen.

I praksis skal det blant annet dreie seg om en siste tuning for å få ned forbruk og utslipp på modellen.

S-Max med 4x4 – dette kan bli en genial familiebil

Minus 25 prosent

Fabrikken i Genk, Belgia skal nå gå på 16 prosent lavere produksjon enn normalt, dette fordi både Mondeo og søstermodellene S-Max og Galaxy nærmer seg enden på livsløpet.

Her hjemme selger Mondeo fortsatt relativt bra, men må notere seg for en tilbakegang på 25,9 prosent årets første seks måneder, sammenlignet med samme periode i fjor. Hovedårsaken til det er nok at modellene begynner å bli gammel og "sluttsolgt". Derfor er denne forsinkelsen ingen god nyhet for Ford-forhandlerne.

Blir lekker: Les mer og se bildene av nye Mondeo her: