andhøy (Foto: Magnus Ross, © ps)
andhøy (Foto: Magnus Ross, © ps)

Jarle Andhøy kastet ut fra festival

– Sjørøvere tar seg en rom og dette var en festhelg.

«Berserk»-kaptein Jarle Andhøy, har flere ganger havnet i hardt vær det siste året. I helgen ble han kastet ut fra Stavernfestivalen fordi han var til sjenanse for andre gjester, melder VG.

Andhøy skal ha blitt kastet ut festivalens første dag, torsdag. Han skal ha blitt fraktet ut av to politibetjenter og tre sikkerhetsvakter, melder vitner til avisen.

Ifølge vitnene skal han ha havnet i klammeri med vaktene fordi han var overstadig beruset. Andhøy avkrefter at han var beruset.

– Jeg vil dementere din påstand om at jeg var overstadig beruset. Sjørøvere tar seg en rom, og dette var en festhelg, sier han til VG, og fortsetter:

– Jeg var på en festival og drakk rom.

Les også: TVNorge vil sende fra Jarle Andhøys nye ekspedisjon

– Det var et PR-stunt

Den kjente programlederen og stand-up komikeren Jonna Støme, er en venn av Andhøy, og mener hele seansen var et stunt.

Det skal ha vært for å skape blest rundt den nye nettsiden vinnertype.no, som blant annet Støme er grunnlegger for, at Andhøy skal ha laget støy.

– Han gir oss litt drahjelp og så er han vel vår favorittvinnertype, sier Jonna Støme til VG.

Les også: Berserk-etterlatt støtter kontroversiell TV-serie

Tragisk slutt

Jarle Andhøy og hans mannskap ankom i februar i fjor McMurdosundet i Antarktis. Kaptein Andhøy og Samuel Massie forlot båten for å ta seg videre inn på isen, mens Robert Skaanes, Tom Gisle Bellika og Leonard James Banks ble igjen på båten.

22. februar mistet Andhøy kontakt med båten, og to uker senere ble leteaksjonen avsluttet. Ingen har siden hørt noe fra mannskapet.

Jarle har selv lagt ut på ekspedisjon til Antarktis i etterkant for å finne svar.

I Antarktis avholdt besetningen en minneseremoni for de besetningsmedlemmene som forsvant med Berserk i fjor. På vei tilbake ble Andhøy anholdt av den chilenske marinen på grunn av feil med papirene til båten.

Han har fått mye kritikk for sine ekspedisjoner.

Les også: TVNorge vant i retten igjen - «Berserk» blir sendt