Rosenborg vant etter sjanseorgie

En heading av Borek Dockal ga Rosenborg 1-0-seier i Haugesund, etter en annen omgang spekket av sjanser.

Målet fire minutter etter pause satte standarden for resten av omgangen. Tsjekkeren kom seg fri i feltet, og headet et innlegg fra John Chibuike i mål via keeper Per Morten Kristiansens ene hanske.

Men det var små marginer som skilte omgangen fra å bli langt mer målrik. Maic Sema, Geir Ludvig Fevang og Eirik Mæland fikk hver sin store sjanse for hjemmelaget. Men der Sema kun traff Jon Inge Høiland på streken, klarte de to andre bare å treffe rett på keeper Daniel Örlund. Helt på slutten fikk Vegard Skjerve FKHs siste store mulighet, men igjen var Örlund i veien.

Heller ikke Rosenborg var ufarlige, og både Jonas Svensson og Chibuike kunne doblet ledelsen. Trønderne hadde også ytterligere tre baller i mål i løpet av kampen. Men samtlige ble korrekt avvinket for offside.

Førsteomgang inneholdt færre sjanser, men hadde også sin dose dramatikk. Etter en halvtime ropte Haugesund på straffe. Oddbjørn Skartun, som fikk en sjelden sjanse på topp i Nikola Djurdjic' fravær, løp seg fri i feltet. Han gikk i bakken etter å ha blitt holdt av Simen Wangberg, men dommer Per Ivar Staberg vinket spillet videre.

På overtid i 1. omgang fikk Skartun også en stor sjanse, men angriperen skled i det han mottok ballen, og sjansen rant ut i sanden. Symptomatisk for kampen for hjemmelaget, som kun gikk på sitt tredje hjemmetap siden returen til eliteserien i 2010. (©NTB)