Travhest (Illustrasjonsfoto) (Foto: SCANPIX/SCANPIX)
Travhest (Illustrasjonsfoto) (Foto: SCANPIX/SCANPIX)

V5 Nossum: Se opp for Super Princess

Her er dagens tips og bonger fra TV2s eksperter

V5-1 får sin naturlige favoritt i 4 Pondus (51%), som har et fint løp. Speedkula 6 Arnblessen (9%) har hatt pause. Var knallgod etter to galopper i mye hardere V75-lag i Bergen 31/3, og blir farlig om han er i form. 7 Kolnes Germa har ikke startet siden mai, da hun satt fast i et løp 5 Pave Loma (18%) vant. Er ikke noe dårligere enn denne og er litt lite spilt på 3%.

V5-2: Raske 6 Donas Super Max (17%) satt fast under NM for travtrenere. 5 Creek's Showgirl (13%) var positiv etter galopp i debuten, og viste gode takter igjen i hardere selskap sist etter noen litt skuffende innsatser. Begge må spilles her.

V5-3: 2 Super Princess (21%) er på gang og kan være en vinner. Hindret nest sist, og god etter startgalopp sist. Havnet ca 20m bak feltet og satt stengt til slutt. 5 Fischer Gold galopperer ofte, og holder uviss form. Trives på distansen og får ny kusk. Muligens et lite skrellbud på 3%.

V5-4: Et løp der det smeller i totoen om man går utenom topp tre - som ikke er til å stole på. 8 Engas Odin (47%) er den beste hesten, men har ikke startet siden november. 5 Storsjarmøren (17%) har helt klart form til å vinne, men kuskebyttet trekker kraftig ned. Se spesielt opp for 2 Ulvsås Alma (4%), som kom fint igjen innvendig etter galopp i løpet nettopp Storsjarmøren vant sist. Hoppa var meget god for to sesonger siden da hun vant fire av ni starter, og har nå fått to løp i kroppen. Blir amatørkjørt igjen, men av en mer rutinert kusk enn sist.

V5-5: Tilleggshesten 14 Snonsøy Tinjar (13%) ble tredje på full distanse og sølete bane sist - har en mer passende oppgave idag med sprint, springspor og enklere selskap. 2 Sultan (5%) har ikke startet siden årsdebuten i mars. Er rask, og har et billig løp. Dette er en hest som svarte opp Tidrande i et V75-løp på Biri ifjor høst til kreftene tok slutt mot siste sving. Skummel om han stiller med nogenlunde form.

V5:

V5-2 er et åpent hoppeløp, der andrevalget 7 Odine UN (17%) fortjener et knapt favorittstempel. Tapte ca 40m på galopp mot første sving sist, men reparerte solid til sjette. 13 Lykkje Kristin (13%) galopperte, og havnet bak 14 Børke Luna (24%) sist, men klarte likevel å slå seg forbi til tredje. 6 Voje Eldina (11%) avsluttet flott etter å ha blitt kraftig hindret i V75 på Biri 2/6, og er aktuell på den prestasjonen. 4 Drømmina (1%) og 10 Kremlinn (4%) var meget gode i samme løp, men blir vesentlig mindre spilt her. Drømmina grunnet litt usikker form; Kremlinn fordi hun blir eierkjørt igjen. 11 Flyti blir også lite spilt med 4%, men har vist oppsiktsvekkende god form på Forus en god stund. Jevngod med Lykkje Kristin da de møttes to ganger i mai.

V5-3: To hester spillerne skal være obs på. 4 Karmland Trym har vist kraftig formstigning siden elendig innsats i årets to første starter. Sist galopperte han i striden mot ledende 1 Sodin (24%) og dødenstravende 9 Espe Trym (12%), men er bortglemt nå i spillet med bare 3% av innsatsen! 8 Asteria avsluttet meget bra til tredje bak Espe Trym på Klosterskogen 14/6, og ble sittende stengt i Åmål sist - også hun litt spillbar på 4%.

V5-4: 3 Pebbe Simoni (74%) imponerte med overlegen seier i årsdebuten i Drammen, men var enda bedre da han vant på sterke 1.12,2/1609a fra dødens i Sverige sist. Tar neppe teten direkte med mange startraske på begge sider, men det spiller liten rolle. 8 Shanti's Lorentz K (1%) avsluttet flott etter for sen åpning i køen sist, og er i sitt livs form.

V64:

V64-1 får 11 Photo Bear (44%) som den naturlige favoritten. Var helt lysende til overlegen seier da han årsdebuterte på denne distansen 20/5, og feilet vekk en topplass i Bergen nest sist. Strakk ikke til i Forus Open sist, men har et helt annet og riktigere løp her. De som garderer bør være obs på at stayeren 14 Odysseus (5%) viste radikal fremgang etter pause på Forus sist.

V64-2: 6 Mysterious fulgte bra med 7 I'm The Answer US (36%) til mål i Forus Open sist, og holder sin fine form. Kommer lenger inn i banen med to strykninger på innsiden, og fortjener mer spill enn 9%. 9 Kejser KD (5%) havnet i dødens i Forus Open, og trøtnet naturlig nok litt. Rett og slett knallgod gangen før, og kan ha et lurt spor her med rygg på startraske 2 Crown's Banker (17%), som vant fra tet på Forus uten å overbevise.

V64-3: 2 Mr XF Royal var solid femte i Europamatchen 13/5. Sterk, om enn knepen vinner fra dødens i Shan Rags æresløp nest sist. Har galoppert i to av sine tre siste, men uvant å se ham såpass lavt som på 11% fra et perfekt spor. Spilles til slik odds!