Daglig leder Arne Knoph i Asker, styreleder i Follo, Ole Bjørn Fausa og generalsekretær i NFF, Kjetil Siem. (Foto: TV 2)
Daglig leder Arne Knoph i Asker, styreleder i Follo, Ole Bjørn Fausa og generalsekretær i NFF, Kjetil Siem. (Foto: TV 2)

Kampfiksingssaken: De siktede spillerne får ikke spille kamp

De tre siktede Follo-spillerne og Asker-spilleren får ikke spille kamp mens de etterforskes.

NFF hadde fredag pressekonferanse på Ullevaal om saken.

Tilstede var generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, styreleder i Follo, Ole Bjørn Fausa og daglig leder Arne Knoph i Asker.

Se pressekonferansen i opptak øverst i artikkelen.

I dag opplyste politiet at ytterligere tre spillere er pågrepet og siktet i saken: To Follo-spillere og en Asker-spiller. Spillerne vil ikke være aktuelle for spill i kamp mens de etterforskes, opplyste klubbene.

Klubblederne og Siem understrekte på pressekonferansen at de vil avvente politiets etterforskning i saken og snakket om hvordan de har opplevd rykteflommen rundt kampfiksingssaken.

Ole Bjørn Fausa avviste på det sterkeste at det er et miljø i Follo som gir grobunn for kampfiksing.

Les også: Fire siktet i kampfiksingssaken

- Vi registrerer at saken fortsetter å vokse i omfang, samtidig som vi er glad for at politiet nå gjør alt de kan for å få fakta på bordet. Det er fotballen tjent med, uavhengig av hva konklusjonen blir til slutt. Jeg vil igjen minne om at ingen er dømt selv om utviklingen i saken er svært alvorlig. Nå må vi alle avvente å se hva den videre etterforskningen vil bringe, sier generalsekretær Kjetil Siem i NFF til fotball.no.

Fotballpresident Yngve Hallén mener at det i denne situasjonen er viktigere enn noen gang å holde et klart fokus.

- Vi må nå la politiet gjøre sin jobb, så må vi ha fokus på hva vi kan gjøre noe med. Det er å støtte opp om klubbene i en vanskelig tid parallelt med at vi jobber videre med å styrke vårt arbeid mot resultatmanipulering. Opp i alt det triste har vi som organisasjon og samfunn fått en vekker. Dette ondet skal ikke få ødelegge fotballen og idretten, sier fotballpresident Yngve Hallén til fotball.no.