Trykk inn denne knappen   og så sier bilen fra om du kommer for nært hindringer foran og bak.
Trykk inn denne knappen og så sier bilen fra om du kommer for nært hindringer foran og bak.

Ryggesensor: Dette kan spare deg for tusenlapper – og frustrasjoner

Selv om mange synes det er helt unødvendig.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei på deg, Benny!

Vi tenker å kjøpe ny bil og bruker nå ganske mye tid på å se hva ønsker å ha med av utstyr og spesifikasjoner. Vi trenger en ganske stor bil fordi vi har tre barn og behov for å ha med oss mye omkring og med fem års garanti frister det å kjøpe helt ny bil slik at vi vet hva vi har å forholde oss til av utgifter i bilholdet i årene som kommer

Flere selgere har rådet oss til kjøpe med ryggesensorer som piper når man nærmer seg hindringer foran og bak bilen. Personlig kan jeg ikke helt se behovet, jeg har aldri hatt dette på noen bil og har vel ikke savnet det heller. Men kona mener at det er noe vi MÅ ha og at det er verdt tusenlappene.

Vi skal også snart starte øvelseskjøring med eldstemann, det er kanskje også et argument. Har du noen erfaringer med dette utstyret og vil du råde oss til å betale ekstra for det? Hilsen snart nybileiere.

Del med Facebook-vennene dine

Benny svarer:

Hallo! Det er ikke så mange år siden ryggesensorer var virkelig eksklusive saker, nå kan du få dette på veldig mange bilmodeller. Det viser bare hvor fort "luksusutstyr" som dette sprer seg til mer folkelige biler.

Det viser nok også at veldig mange synes dette er nyttig å ha i bilen. I utgangspunktet tenker jeg nok litt som deg, dette er noe vi har klart oss uten i veldig mange år og sannsynligvis vil vi klare oss uten i framtiden også. Det er jo noe med at det lurt å vite hvor man har hjørnene på bilen sin og håndtere den deretter ...

Men er man flere som bruker bilen, kan ryggesensor absolutt være smart. Bruksverdien er nok også høyere når vi snakker om større biler. De blir lett mer uhåndterlige og gjerne mer uoversiktlige.

Når kona gjerne vil ha det og du også snart har en til i huset som skal bruke bilen, kan du nok fort finne ut at dette er en god investering. Det skal ikke mye uflaks til i et parkeringshus eller på vei inn/ut av garasjen hjemme, før dette har betalt seg inn. Parkeringsbulker koster fort mange tusenlapper, det er det mange som har fått erfare.

Dette utstyret vil også i mange tilfeller gjøre bilen mer lettsolgt den dagen du skal selge, selv om du kanskje ikke nødvendigvis får igjen pengene reelt sett. Så ja, med tanke på husfred og forebygging av problemer og utgifter, vil jeg nok si at jeg anbefaler dette!

Lykke til med nybilkjøpet!

LES OGSÅ: Jo, det kan lønne seg å rygge opp bakkene

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

SE OGSÅ: Kan det virkelig være så vanskelig å rygge ut av garasjen?