MOBILFRI SONE: Yoga er en måte å komme unna dagens stress og mas, men da en yogainstruktør ville ha mobilfri sone i timen fikk hun sparken.  (Foto: Illustrasjonsfoto)
MOBILFRI SONE: Yoga er en måte å komme unna dagens stress og mas, men da en yogainstruktør ville ha mobilfri sone i timen fikk hun sparken. (Foto: Illustrasjonsfoto)

Yogalærer fikk sparken etter mobilnekt

Hun sendte et «strengt» blikk på en av deltakerne i yogaklassen som brukte mobiltelefon under timen. Det kostet henne jobben.

Blikk kan ikke drepe, men det kan få deg sparket fra jobben. Det fikk en yogainstruktør smertelig erfare etter å ha ledet en yogatime på et Facebook-seminar i California i USA.

Les også: Badevakt fikk sparken for å redde liv

Ba klassen skru av mobiler

Ifølge AB News skal yogainstruktør Alice Van Ness (35) ha blitt sparket etter å ha stirret på en Facebook-ansatt som sendte tekstmeldinger under yogatimen.

– Hele poenget med yoga er å koble ut fra omverden. Hvis du tar med deg en telefon i klassen, hvorfor er du der da?, spør Van Ness, som har undervist yoga i seks, til nettstedet.

Etter å ha sett den kvinnelige ansatte fikle med mobiltelefonen, ba Van Ness klassen om å skru av mobiltelefonene sine. Senere i timen, mens instruktøren demonstrerte en vanskelig yogapositur, så hun den samme ansatte taste på telefonen sin. Ifølge Van Ness sendte hun kvinnen et misbilligende blikk – uten å si noe. Den ansatte skal da ha forlatt klassen, for å returnere etter en liten stund.

Er du avhengig av mobilen?

Facebook-ansatte får bruke mobil

AB News skal ha fått tilgang til oppsigelsesbrevet fra Plus One Health Management, der hun skal ha blitt advart før yogatimen om at hun ikke kunne håndheve et mobiltelefonforbud.

Ifølge nettstedet skal en representant for Plus One Health Management ha nektet å kommentere Van Ness spesifikke tilfelle. Likevel skal han ha sagt/sakte at selskapets instruktører som underviser ved enkelte selskaper, inkludert Facebook, er pålagt å tillate deltakerne å kunne bruke mobiltelefoner i timene.

Les også: Lauren (29) fikk fyken fordi hun var for sexy for sjefen

Ny jobb med mobilforbud

Van Ness trodde stormen ville stilne, helt til hun to uker senere fikk sparken. Ifølge oppsigelsesbrevet skal den ansatte visstnok ha blitt flau og sjokkert av «konfrontasjonen» som oppsto med yogainstruktøren under timen, noe som skal ha bekymret selskapet som frykter misfornøyde klienter.

Ifølge nettstedet sto det følgende i oppsigelsesbrevet: «Vi er i bransjen for å gi god kundeservice. Med mindre en klient krever at vi spesifikt sier nei til noe, foretrekker vi å si ja så langt det er mulig.»

– Da jeg mistet denne jobben, mistet jeg en tredel av min månedsinntekt, forteller Van Ness, som etter oppmerksomheten omkring oppsigelsessaken fikk en ny jobb.

Og får man bruke telefonen i yogatimen? Nei! Van Ness er fortsatt streng på mobilforbudet.

– Ikke ment som maktdemonstrasjon

Det ville nok tatt litt mer enn et blikk for å få en yogalærer sparket fra jobben sin i Norge. Men det betyr ikke at mobiler tillates i yogaklassene. Hos Bikram Yoga Oslo kommer ingen mobiltelefoner inn i yogasalen.

– Denne regelen har vi av en grunn – ikke som en maktdemonstrasjon. En telefon som går av vil ødelegge for resten av deltakerne som vil holde fokus på det som skjer under timen, sier Charlotte Møllen som er yogainstruktør ved senteret.

Slik velger du yogaformen for deg

Mobil ødelegger konseptet

Møllen har fått forespørsler fra deltakere som av ulike årsaker trenger å være tilgjengelig på telefon under yogaklassen, Men heller ikke da vil Møllen ha telefoner i salen.

– Telefonen legges hos resepsjonisten vår, som henter kunden om det kommer inn en viktig melding, forteller Møllen.

For, som Van Ness, mener Møllern at mobiltelefoner ikke har noe i en yogasal å gjøre.

– Når man kommer inn i yogasalen skal man legge bort verden utenfor. Tar man med seg telefonen mister man hele konseptet med yoga, sier Møllen.

Les også:

6 tips til bedre mobilbatteri