Bilder Romerikes Blad har fått tilsendt viser tre kameraer som er montert i bakruta på en av personbilene som er parkert på den ulovlige parkeringsplassen. FOTO: PRIVAT
Bilder Romerikes Blad har fått tilsendt viser tre kameraer som er montert i bakruta på en av personbilene som er parkert på den ulovlige parkeringsplassen. FOTO: PRIVAT

Slik overvåket de den ulovlige parkeringsplassen

- Jeg synes det er veldig ubehagelig, sier bileieren som politianmeldte saken.

Bilder Romerikes Blad har fått tilsendt viser tre kameraer som er montert i bakruta på en personbil. I baksetet ligger en kveil med ledninger.

Kvinnen som eier bilen er på ferie, og reagerte sterkt da hun lørdag ble gjort oppmerksom på at bilen hennes ble brukt til å overvåke området.

– Jeg synes det er veldig ubehagelig, sier kvinnen til Romerikes Blad.

La seg flat

Hun tok umiddelbart kontakt med politiet for å anmelde forholdet. Deretter snakket hun med Per Morten Mørkved i VIP parkering.

– Han la seg helt flat. Han sa til meg at jeg selvfølgelig skulle få gratis parkering, og så se om de eventuelt skulle ordne en annen kompensasjon, forteller bileieren, som skal møte Mørkved på flyplassen når hun kommer hjem fra ferie denne uka.

– Hvilken løsning bør han foreslå?

– Det hjelper ikke å gi meg flere års gratis parkering, for jeg kan jo ikke være sikker på at de eksisterer ut måneden.

Hun er spesielt kritisk til at hun ikke ble kontaktet før VIP parkering plasserte kameraene i bilen hennes. Det gjorde henne utrygg.

– Vi var redd for at de skulle bruke info fra bilen og kanskje gjøre innbrudd i huset vårt. De har jo både adresser og lignende, sier hun.

LES MER: Nå må alle bilene fjernes

– Skal ikke skje

Da Romerikes Blad kontakter Per Morten Mørkved, gir han inntrykk av ikke å kjenne til saken.

– Nei, det ville være et merkelig sted å plassere et kamera der, da.

Litt senere må han imidlertid erkjenne at en kundebil har vært brukt som base for et kamera mens bilen de vanligvis har kameraet plassert i ble brukt i et annet ærend.

– Vi føler ikke vi har gjort noe voldsomt overtramp. Vakta som var på jobb tok en avgjørelse om å legge kameraet i den bilen. Da ble det filmet mens bilen var borte. Det er en sikkerhet for kunden også, sier Mørkved, som vektlegger at det ikke var gjort for å skade bileieren eller bilen.

– Det var et «stunt» som ikke skal skje, fastslår han, og kaller det hele en «nødløsning».

– Hvilken løsning vil dere foreslå for kunden?

– Det skal vi diskutere. Vi må finne en løsning som gjør at kunden føler at både hun og bilen var godt tatt vare på, sier Mørkved.

Les flere bil og motorsaker i RBs motormagasin her