Det hjalp ikke å skylde på sykdom og akutt behov for toalettbesøk   førerkortet røk allikevel for mannen fra Jevnaker.. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)
Det hjalp ikke å skylde på sykdom og akutt behov for toalettbesøk førerkortet røk allikevel for mannen fra Jevnaker.. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)

Ba politiet tørke seg bak med boten - ble frikjent

Attpåtil ble han også frikjent for å ha kjørt med ulovlige lys.

En 26 år gammel mann bosatt i Lakselv ble i januar i Børselv stoppet av politiet på grunn av ulovlig lysbruk.

Da sa han at han ikke ville vedta forelegget, og at politibetjenten kunne tørke seg en viss plass med det. Det skriver Finnmark Dagblad.

Fullt forsvarlig

Mannen ble tiltalt for å ha forulempet politibetjenten, og for å ha kjørt bil med kurve/tåkelys i tillegg til kjørelysene, uten at kjøreforholdene tilsa slik lysbruk.

Mannen møtte i retten og erkjente seg ikke skyldig. Han forklarte i retten at han mente at det var fullt forsvarlig å bruke lyskombinasjonen i de rådene forhold som var, med nysnø og snøkav etter en bil som lå foran ham. Videre forklarte han at han ikke fikk anledning til å forklare situasjonen for politibetjenten, at han derfor ble oppgitt og irritert, og at han ikke kunne se bort fra at han kan ha bedt betjente tørke seg med forelegget et visst sted.

Del med Facebook-vennene dine

Ikke tilstrekkelig

Retten kom fram til at selv om politibetjenten følte seg fornærmet, var ikke utsagnet tilstrekkelig for å bli straffet for forulemping av offentlig tjenestemann. Han ble derfor frifunnet for dette.

26-åringen ble også frifunnet for å ha brukt lyskombinasjonen under kjøreforholdene som var.

Du kan lese mer om bil og trafikk på finnmark-dagblad.no - her:

Få med deg denne også: Se hva taxi-sjåføren gjør på rødt lys

Hva mener du - gjorde retten det riktige her? Skriv i kommentarfeltet under: