Et svært uklart regelverk har nå blitt erstattet av nye regler. I utganspunktet er det nå forbudt å kjøre vannscooter i hele Norge. (Foto: ANB)
Et svært uklart regelverk har nå blitt erstattet av nye regler. I utganspunktet er det nå forbudt å kjøre vannscooter i hele Norge. (Foto: ANB)

Nå er vannscooter forbudt

Uklare regler har blitt erstattet av nytt forbud.

Det nye håndhevingsdirektivet fra Riksadvokaten fjerner all usikkerhet rundt bruk av vannscooter i Norge:

Nå skal all bruk av vannscooter straffes. Reglene rundt bruk av vannscooter ble strammet inn fra 1. juli, skriver Rana Blad.

Skal straffes

Riksadvokaten har bestemt at all bruk av vannscooter skal straffes, uavhengig av om vannscooteren er produsert i eller utenfor EØS-området.

Håndhevingsdirektivet gir oppsummert følgende retningslinjer:

Del med Facebook-vennene dine

Følbare reaksjoner

1. All bruk av vannscooter i Norge er forbudt, med mindre kommunen i forskrift gitt i medhold av småbåtloven, har regulert bestemte og avgrensede områder for slik bruk.

2. All bruk av vannscooter skal nå straffes, uavhengig av om vannscooteren er produsert i eller utenfor EØS-området.

3. Reglene trådte i kraft 1. juli 2012.

4. For saker som gjelder bruk av vannscooter etter 1. juli 2012 forventer Riksadvokaten en rask, effektiv og konsekvent håndheving av forbudet, og reaksjonene skal være følbare. Alle straffesaker som gjaldt bruk før 1. juli 2012, og som ikke allerede er avgjort, og som gjaldt bruk av scooter helt eller delvis produsert innenfor EØS, skal henlegges.

Setter opp regelsett

Miljøverndepartementets forskrift til vannscooterforbudet, "Forskrift om bruk av vannscooter og lignende" setter opp et regelsett for kommunens behandling for å åpne områder for vannscooter-kjøring.

Ingen kommuner i Nordland har gitt noe unntak fra forbudet mot bruk av vannscooter.

Du kan lese mer om motor på ranablad.no - her:

SE OGSÅ: Her er scooter-stuntet som fikk politiet til å se rødt