Spikspretten (Foto: Roger Svalsroed, © Roger Svalsrød)
Spikspretten (Foto: Roger Svalsroed, © Roger Svalsrød)

V5 Momarken

V5A-1: 10 Beauty Runner er en luring om den gode favoritten 5 Zanzara garderes. Slo mye betrodde 7 Paradise Augustinu klart i dennes årsdebut 1/6, er rask og bør favoriseres av sprint. Står bak, men har gode rygger fra start. 4 Reef Garbo har vært i form en stund, og har et noe billigere løp nå.

V5A-2: 7 Precious Gift og 1 Drottning Gull gikk begge vel så bra som mye spilte 2 Lovely Story i monteløpet Precious Gift vant 5/6. Litt spillbare i et moderat felt. 10 Nugga Hydrup var ikke god etter lang pause sist, men det var et sulkyløp. Har tidligere levert en rekke gode monteløp, og kan være noe for de som jakter en storskrell.

V5A-4/B-1: 14 Lass Labero har levert gode opphentinger etter galopp de to siste gangene - ble belønnet med seier sist. 3 Lady Centennial gikk også fint etter galopp i samme løp - begge er aktuelle som garderinger bak 1 Global Nansen. Sistnevnte leverte et fint prøveløp og møtte knallhardt lag i fjorårets start. 15 Royal Chocolate var meget god etter galopp i årsdebuten 3/7, og kan også være en luring.

V5A-5/B-2: 11 Spikspretten er i knallform - en motivert favoritt. 9 Raukvin er usikker, men holder formen. Feilet vekk en topplass og tid på 1.27-tallet nest sist. Blant de dype kan 5 Valle Tora være aktuell. Hun avsluttet fint etter ufordelaktig reise sist, og er på gang.

V5B-3: 10 Likable Heldia feilet to ganger i årsdebuten 15/5, ble litt hindret underveis og trøblet på svingene. Kom likevel flott tilbake og var ikke mye slått som klar moralsk vinner. Rett nok i enkelt lag, men det er ikke avskrekkende imot her heller. Må med på alle bonger!

V5B-4: For en gangs skyld er 8 Jarli Mai noe underspilt. Hoppa galopperte i stengt posisjon på full distanse i sin siste start, og holder formen. Satt fast for lenge mot gode hester på Bjerke sist hun var ute på sprint, og møter enklere selskap ikveld. Å sitte fast er alltid faren med denne speedige hoppa, siden hun må kjøres på sjanse og ikke kan angripe for tidlig. Langt oppløp og bare ti hester igjen i feltet kan bety åpning og seier.