Her er de profesjonelle tyvene i full gang med å sikre seg den dyre sportsbilen.
Her er de profesjonelle tyvene i full gang med å sikre seg den dyre sportsbilen.

BMW M1: Her stjeler de sportsbilen på tre minutter

Glem brekkjern og skrujern - nå hacker de bilen din i stedet.

Bilbransjen jobber stadig med å utvikle systemer som skal gjøre det vanskeligere å stjele biler. Rattlås, startsperre, alarm og sporingssystemer er blant tiltakene som har kommet gjennom årene.

Ikke helt uventet er imidlertid de kriminelle aldri langt bak i løypa. Med kreativiteten på topp, finner de dessverre ofte løsninger på selv de mest moderne og "sikre" bilene.

Av og til kan det sågar virke som om det aldri har vært enklere å "tjuvkoble" biler. Nå er det ikke lenger brekkjern og skrutrekker som gjelder, men snarere spesialtilpasset datautstyr.

Del med dine Facebook-venner

LES OGSÅ: Kurt sporet opp biltyven selv

Lager nye nøkler

I videoklippet som er lagt ut på youtube viser angivelig nettopp et slikt tyveri. Tyvene går fram på følgende måte for å kunne stikke av med bilen:

Først må de komme seg inn i bilen. Det gjør de ved å knuse ruta på førersiden av bilen. Så brukes en slags jammer til å hindre eieren av bilen å få tilgang til den mens tyvene er i aksjon.

Så kobles en nøkkelprogrammerer til bilens diagnosestiller, og på kort tid programmeres det nye nøkler til bilen.

LES OGSÅ: Se hva de frekke biltyvene gjorde

Gjelder alle BMWs modeller

Årsaken til at dette kan gjøres så enkelt på biler som for eksempel BMW, er at bilens diagnosestiller må være lett tilgjengelig også for uatoriserte verksteder. Dette er en regel som gjelder alle biler som selges i Europa.

Det som i utgangspunktet er ment å sikre kundens forbrukerrettigheter, kan altså vise seg å være en gavepakke for tyver.

Det er har vært rapportert om flere hundre slike tilfeller - også her hjemme.

Problemstillingen er aktuell for alle BMWs modeller, fra 1-serien til SUV-ene X5/X6.

LES OGSÅ: Årets dummeste biltyv?