vipp_680
vipp_680

Aina fikk øynene limt igjen: – Jeg var helt i sjokk

Da Aina Therese Fjeld bestilte forlengelse av øyenvippene, endte hun opp med å måtte rive ut sine egne vipper.

Vippe-extensions er en av sommerens store skjønnhetstrender.

En rekke norske kjendiser og profilerte bloggere sverger til behandlingen, som går ut på å lime falske øyevipper punktvis på dine naturlige vipper.

Resultatet er lange, tykke vipper som varer i opptil seks uker. Men av og til blir resultatet noe helt annet.

– Jeg begynte å gråte, og skjønte ikke hva som var skjedd, forteller Aina Therese Fjeld.

Sykepleieren hadde lenge drømt om å prøve vippebehandlingen, og da et ekstra godt tilbud dukket opp på Groupon, kastet hun seg på. Den velrennomerte skjønnhetssalongen tilbød gjennom Groupon vippe-extensions til en brøkdel av den normale oppstartsprisen på om lag kr 2000,-.

Les også: Hollywoods skjønnhetsfavoritt deler sine hjemmelagde skjønnhetstips

Fikk kjeft fordi jeg gråt

– Hadde jeg gjort dette tidligere hadde jeg mest sannsynlig skjønt at noe var veldig galt med en gang, forteller Fjeld. – Øynene mine og den tynne huden rundt var hovnet masse opp, og tårene fosset.

Ifølge Aina var skjønnhetspleieren som skulle gjøre jobben tydelig uerfaren, og rotet med både redskap og teknikk.

– Jeg ble bedt om å ligge helt stille, slik at limet på øynene mine skulle få tørke ordentlig. Limet rant ned i øynene mine og begynte å svi voldsomt. Øynene ble fylt av vann og tårene rant, og da fikk jeg kjeft av pleieren, forteller hun.

Smertene ble hele tiden sterkere, men siden Fjeld aldri hadde fått gjort dette tidligere, regnet hun bare med at dette var normalt, og at smerten ville være verdt det når pleieren omsider ble ferdig.

Les også: Derfor får du poser under øynene

Øynene limt igjen

Etter to timer i salongen var behandlingen over, men da Fjeld prøvde å åpne øynene, var skrekkscenarioet blitt virkelighet. Øynene hennes var limt igjen.

Øyenvippene på øvre og nedre vippekant var festet til hverandre med det sterke vippelimet, og den panikkslagne sykepleieren måtte selv dra opp øynene sine med fingrene.

– Øynene mine og den tynne huden rundt var hovnet masse opp, og tårene fosset. På vei ut møtte jeg eieren for hudpleiesalongen som sa «så fin du er blitt!», men jeg var bare helt kvalm og svimmel. Vel hjemme så jeg meg i speilet og fikk en ny sjokkopplevelse. De små vippene fra nederkanten av øyet hang fortsatt igjen i de nye vippe-extensionsene mine! På tuppen av hver av de nye vippene mine hang det nå små vipper som tidligere hadde sittet under øyet mitt. Jeg var helt i sjokk, forteller 28-åringen.

Superlim i øynene

Ainas historie er ikke unik. Tidligere i år fortalte «TV 2 hjelper deg» om Linda Marie Borges falske øyevipper som til slutt endte med sykemelding.

– Hele høyre side av ansiktet mitt hovnet opp, sa Borge til TV 2 hjelper deg den gang.

Les også: Linda skulle bare få satt på øyevipper...

vippe-extensions (Foto: Privat)
vippe-extensions (Foto: Privat)

Skjønnhetspleier og vippe-ekspert Daiana Grosu fra Beauty Norway, som har utført denne behandlingen på kunder i over fem år, forteller om mange som fortvilt kommer til salongen med skrekkhistorier.

– Jeg har hørt om tilfeller der man har brukt superlim på kundene, og flere har kommet til meg med harde, spisse vipper som er satt på feil og som dermed stikker konstant inn i øynene. Slike irritasjoner er i beste fall plagsomt, men kan i verste fall gi helseskader. Derfor er det veldig viktig at kunden sjekker grundig før en behandling bestilles, understreker hun.

Les også: Slik får du perfekte vipper og øyenbryn: – Norske jenter napper for mye

Be om referanser

Daianas råd til kvinner som ønsker seg lange Hollywood-vipper er å gjøre en grundig bakgrunnssjekk av salongen og pleieren som du skal benytte deg av.

tone_230
tone_230

– Gjør grundig research! Sjekk om skjønnhetspleieren som skal sette på deg vipper har lang erfaring på området. Snakk med salongen, og aller helst forhør deg med noen andre som allerede har vippe-extensions og som kan anbefale noen. Dette er en behandling som er blitt veldig populær det siste året, og da dukker det fort opp uærlige aktører.

Populært blant bruder

Mange kvinner velger å prøve denne behandlingen for første gang rett før en stor anledning. Stadig flere bruder bestiller vippe extensions, og da gjerne kun noen få dager før bryllupet, slik at vippene er helt perfekte til den store dagen. Det anbefaler skjønnhetspleieren ikke.

– Du må alltid teste om dette er noe for deg før du benytter det til en stor anledning. Sjansen for at noe kan gå galt, at du kan reagere på limet, eller at øynene dine blir irriterte, er tilstede, og den risken ville jeg ikke tatt før en av de største dagene i ditt liv, sier hun.

Les også: Du soler deg vel ikke med sminke?

Likevel ikke avskrekket

Aina søkte hjelp hos en annen salong, og har i dag vipper som hun er veldig fornøyd med.

caroline_230
caroline_230

– Jeg vil ikke fraråde noen å bruke vippe-extensions. Men velg salong med omhu. Sjekk med andre som har det og få anbefalinger, og sist men ikke minst: Hvis det koster veldig lite, så er det kanskje en grunn til det. Dette er jo en behandling som tar omtrent to timer den første gangen, og som ofte koster flere tusen kroner. Hvis du får det på billigsalg, ville jeg tenkt meg godt om, avslutter hun.

Fotballfrue, Caroline Berg Eriksen, er en av flere profilerte kjendiser som sverger til løsvippene. Men det har ikke alltid gått bra for henne heller.

I bloggen forteller hun om en gang hun hadde fått med et middel hjem for å fjerne vippene selv.

– Det er ikke rart mine egne fulgte med, når jeg stod og gnikket og gned på badet i flere dager etter hverandre. Moralen: Gå til noen som kan det! skriver «Fotballfrue» i et blogginnlegg.

Vippe extensions utføres i skjønnhetssalonger og frisørsalonger over hele landet, og koster i gjennomsnitt om lag kr 2000 for første behandling, og så mellom kr 500 – 800 for påfyll av vipper, som må gjøres med fire til seks ukers mellomrom.