Andreas Nordvik scorer (Foto: TV 2/)
Andreas Nordvik scorer (Foto: TV 2/)
Tommy Høiland (Foto: TV 2/)
Tommy Høiland (Foto: TV 2/)
Håvard Nielsen setter inn 1 0 for Vålerenga (Foto: TV 2/)
Håvard Nielsen setter inn 1 0 for Vålerenga (Foto: TV 2/)
Kristofer Hæstad (Foto: TV 2/)
Kristofer Hæstad (Foto: TV 2/)

Nordviks første Tippeliga-mål da Enga endelig vant

Andreas Nordvik steg høyest til værs på et hjørnespark og stanget inn den avgjørende 2-0-scoringen for Vålerenga mot Sandnes Ulf.

Sandnes Ulf-Vålerenga 0-2
Denne artikkelen oppdateres etter kampslutt!

Vålerenga vant 2-0 på bortebane mot Sandnes Ulf. Håvard Nielsen satte inn åpningsmålet allerede etter åtte minutter, mens Andreas Nordvik stanget inn 2-0 etter en drøy time. Dette var midtstopperens første mål i Tippeligaen noensinne.

13 minutter før slutt ble Sandnes Ulf redusert til ti mann etter at Ronny Espedal felte Håvard Nielsen som bakerste mann. Dermed kom aldri sluttspurten fra hjemmelaget, og Vålerenga sikret seg tre særdeles viktige poeng.

Det var Oslo-klubbens første seier i Tippeligaen siden 6.mai.

- Det var bedring, så vi er godt fornøyde med å holde nullen igjen og at vi scorer to mål, og at vi har muligheten til å score flere, så får vi bli enda mer nøyaktige til neste kamp forhåpentligvis, sa Martin Andresen til TV 2 etter kampslutt.

- Hvor etterlengtet var dette? Det var den første seieren på to måneder.

- Det var jo da etterlengtet, naturligvis. Godt sagt, svarte en smilende Andresen.

Andresen var også klar på at det nå blir lettere å utvikle laget til å bli enda bedre neste kamp.

- Vi har fokus på å ha utvikling fra forrige kamp, og det hadde vi. Det er alltids lettere å ha utvikling når vi vinner, sa Vålerenga-sjefen.

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!

- Må være på maksnivået vårt
For Sandnes UIfs trener Asle Andersen var det ikke vanskelig å innrømme at hans lag ikke fortjente å vinne.

- Vi manglet intensitet og presisjon i ankomstfasen vår. Vi kom ikke opp på maksnivået vårt, og det må vi hvis vi skal slå Vålerenga, oppsummerte treneren.

Dette var tredje gang på rad de lyseblå gikk av banen med 0-2 på eget gress. Andersen var klar på at de kan havne i bunnstriden om ting ikke bedrer seg, men har planen klar for hvordan å unngå det.

- Vi skal fortsette å sanke poeng på bortebane og så skal vi stramme oss opp her hjemme, var den enkle resepten fra Sandnes Ulf-sjefen.

Drømmestart for Vålerenga
Kampens første sjanse kom til Sandnes Ulf og Kamal Saaliti. Spissen forsøkte seg fra like utenfor 16, men skuddet var for løst og skapte ingen problemer for Lars Hirschfeldt i VIF-målet.

Allerede etter åtte minutter tok Vålerenga ledelsen. Mohammed Fellah fant Håvard Nielsen i bakrommet med en nydelig pasning og alene med Bo Andersen var unggutten iskald. Han banket ballen sikkert i mål og skaffet gjestene en drømmeåpning.

Artikkelen fortsetter under bildet

Håvard Nielsen setter inn 1-0 for Vålerenga (Foto: TV 2/)
Håvard Nielsen setter inn 1-0 for Vålerenga (Foto: TV 2/)

Halvveis i omgangen var Steinthor Thorsteinsson på dribleraid for hjemmelaget. Islendingen dro seg inn fra venstre, avanserte forbi et par motspillere og løsnet skudd fra like innenfor sekstenmeteren, men en oppofrende Simon Larsen reddet Vålerenga med en god blokkering.

Aanestad-skade og potensiell VIF-straffe
Like før halvtimen var påassert gikk Vegard Aanestad og Andre Muri i bakken etter en hodeduell. Begge spillerne ble liggende nede, men det var Sandnes Ulf-spilleren - som allerede hadde ligget nede en gang tidligere i kampen - det gikk verst utover. Han måtte forlate banen med en stor kul i pannen. Inn kom Fredrik Torsteinbø.

Hodeskade Aanestad (Foto: TV 2/)
Hodeskade Aanestad (Foto: TV 2/)

Etter 35 minutter kunne Vålerenga doblet ledelsen. Et frispark fra Bojan Zajic traff tverrliggeren og i møljesituasjonen som oppstod etterpå fikk Håvard Nielsen løsnet skudd.

Artikkelen fortsetter under bildet

Zajic tverrligger (Foto: TV 2/)
Zajic tverrligger (Foto: TV 2/)

Det så ut til åt treffe en Sandnes Ulf-spiller i hånden, men dommer Kristoffer Helgerud hørte ikke på gjestenes fortvilte rop.

- Når såpass mange spillere roper, så virker det som det er straffe, men jeg må se på reprisen, sa Vålerengas assistent-trener Andrea Loberto i pausen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Sandnes Ulf-Vålerenga (Foto: TV 2/)
Sandnes Ulf-Vålerenga (Foto: TV 2/)

Vålerenga måtte dermed nøye seg med 1-0-ledelse til pause. Andrea Loberto mente laget hadde gjennomført en godkjent omgang.

- Vi hadde fokus på å være kompakt defensivt, og det klarte vi, sa VIF-assistenten.

Høiland-sjanse etter pause
Snaue fem minutter ut i 2. omgang kom hjemmelaget til sin største sjanse til da i kampen. Tommy Høiland fikk stå relativt umarkert i bortelagets boks, men headingen han foretok var for svak og gikk midt på Lars Hirschfeldt i VIF-buret.

Tommy Høiland (Foto: TV 2/)
Tommy Høiland (Foto: TV 2/)

Etter en time kunne spissmakker Kamal Saaliti i stedet blitt mannen som utlignet, da han også fikk en avslutningsmulighet med hodet, men også denne gangen ble det bom fra de lyseblå. Saalitis heading var totalt mislykket og gikk et godt stykke til side for mål.

Nordvik doblet ledelsen
To minutter senere scoret Vålerenga på ny, mot spillets gang.

Et hjørnespark fra Mohammed Fellah ble stanget i mål av midtstopper Andreas Nordvik. Dette var forsvarsspillerens første scoring i Tippeligaen noensinne.

Minutter senere kunne Morten Berre lagt på til 3-0 for Martin Andresens mannskap, men avslutningen fra den rutinerte spissen gikk til side for mål.

Espedal-utvisning hindret sluttspurt
13 minutter før slutt ble hjemmelaget redusert til ti mann. Nok en gang var det Håvard Nielsen som var på vei gjennom, og i løpsduell med Ronny Espedal ble sistnevnte for treg. Han måtte ty til ulovligheter for å stoppe Vålerengas hurtigtog, og ettersom spissen var i en åpenbar scoringsposisjon da fellingen ble foretatt hadde ikke dommer Helgerud noe valg.

Dermed måtte Sandnes Ulf fullføre kampen med ti mann og klarte aldri å sette inn noen sluttspurt mot gjestene.

Vålerenga vant med det fullt fortjent og klatret forbi vertene på tabellen.

Lagoppstilling Sandnes Ulf (4-4-2):
Bo Andersen - Auni Pepa, Edier Frejd, Ronny Espedal, Kenneth Sola - Vegard Aanestad, Aksel Berget Skjølsvik, Bjørnar Holmvik, Steinthor Thorsteinsson - Tommy Høiland, Kamal Saaliti

Benken: Aslak Falch, Mobi Okoli, Zymer Bytyqi, Fredrik Torsteinbø, Gilles Ondo, Harald Vindenes, Steffen Haugland

Lagoppstilling Vålerenga (4-2-3-1):
Lars Hirschfeldt - Simon Larsen, Andre Muri, Andreas Nordvik, Joachim Thomassen - Kristofer Hæstad, Bojan Zajic - Mohammed Fellah, Martin Pusic, Morten Berre - Håvard Nielsen

Benken: Gudmund Kongshavn, Aleksander Solli, Abdurahim Laajab, Ahmed Suleiman

Les også: Kampfiksing i Norge: – Har sett både spillere og trenere fra øverste nivå spille mot eget lag

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk