Travhest (Illustrasjonsfoto) (Foto: SCANPIX/SCANPIX)
Travhest (Illustrasjonsfoto) (Foto: SCANPIX/SCANPIX)

V5 Harstad

V5-1: Et skummelt løp der topp fem står i bakspor eller på tillegg. 6 Hunter kan være en liten luring. Var ikke slått mer enn et par lengder som toer bak 8 Joined Forces (16%) på Bodø 20/5, og hester som 11 Last Speed Laday (25%) og 12 Staro Va Bene (16%) hentet ikke inn tillegget. Hunter er vesentlig mindre spilt nå med 4% av pengene på seg.

V5-3: 1 AB Eldin er den som "har løpet" her. Vant i denne klassen 25/3, og var knepent slått 6/5. I begge de løpene klarte ingen av dagens tilleggshester å slå AB Eldin, og denne gang står de ytterligere 20m hardere til. AB Eldin viste form etter pause i Bodø 10/6, der han ble toer bak en forbedret Tapio etter å ha blitt sendt frem i dødens mot andre sving. Kun fjerderangert med 13% av spillet. Den andre strekhesten 2 Kongsnor vant fra dødens sist på fin tid, er i form og heller ikke helt borte på 8%.

V5-4: 5 Hot Chili Star har et billig løp, men med spor utenfor raske 4 Nitro Glass må han muligens gå den tunge veien. Har form til å slå denne gjengen likevel, men 63% blir i overkant. Åpent bak. 4 Nitro Glass er spillbar på 6%. Har tetsjanse, og var tapper toer bak 6 Creme de Cherie (8%) etter drøy førstesving og dødens resten sist hun gjestet banen. Skrellbud: 3 Cistrinus (4%) var fjerde i hardere lag sist, og har vært positiv etter lang pause. 2 Zappa Hornline (2%) leverte noen fine løp på Harstad i vinter og har fått ett løp i kroppen etter tre måneders opphold.

V5-5: 4 Mia Juni er i sitt livs form! Slo blant annet sprinteren 9 Frøken Lille Ville (24%) da hun spurtet inn til seier i Bodø 10/6, og stod mellomdistanse godt sist da hun ledet og bare tapte med en halv lengde for gode Kongsnor. Kan komme seg foran igjen og må med på 16%. Løpets fem favoritter peker seg noe ut, men ikke glem 6 Polar Lilja (2%) om det garderes bredere.