Rekdal tipper tre hjemmeseire i Ligue 2 (Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB scanpix)
Rekdal tipper tre hjemmeseire i Ligue 2 (Foto: Teigen, Trond Reidar/NTB scanpix)

Kjetil Rekdal varsler opprenskning

– Kanskje nivået rett og slett er for høyt for enkelte, sier Aalesund-treneren.

Aalesund tapte 1-2 mot Sandefjord i cupen torsdag. Kjetil Rekdal går nå ut og sier at det ligger an til en opprenskning i troppen.

– Vi har kontrakter som vi må forholde oss til, men det er klart vi må se på hvilke muligheter vi har når to tredjedeler av stallen ikke klarer å tilpasse seg nivået som kreves. Flere av dem har fått utallige muligheter. Det er klart at vi som klubb ikke har råd til å lønne spillere som kun tåler opptil ti kamper i året, sier Rekdal til Sunnmørsposten.

– Kanskje nivået er for høyt
Han mener seks-sju spillere leverer varene, at like mange leverer bra tidvis mens det også er seks-sju som sjelden leverer som de bør.

– Det går ikke på seriøsiteten, viljen eller nivået på spillerne. Det er ikke folk som stikker på byen og ikke bryr seg om fotballen. Men det krever vanvittig mye å spille i eliteserien. Det er stor slitasje. Kanskje nivået rett og slett er for høyt for enkelte, undrer Rekdal.

Les også: Tornekrattleder til TV 2: – Molde er Norges nye flaggskip

– Må vurdere hva vi kan gjøre
1. august åpner overgangsvinduet, men Rekdal vil ikke si noe om hvilke planer han har der.

– Fokuset vårt må være å få flest mulig opp på beina igjen. Så får vi på sikt vurdere hva vi kan gjøre, sier Rekdal.

Aalesund ligger på niende plass i Tippeligaen, med tre seire, syv uavgjort og tre tap. Rekdal frykter at laget hans nå går inn i en periode hvor det blir vanskelig å plukke poeng. Neste kamp er hjemme, hvor de tar imot et Viking-lag som venter på sin første seier etter Kjell Jonevret tok over som trener.