mellomspurt
mellomspurt

Sjekk dette dårlige spurtopptrekket: – Helt håpløst. Karakter null!

Peter Sagan utnyttet Orica-GreenEdges forsøk på å kapre poeng på mellomspurt.

Se Tour de France direkte på TV 2 og TV 2 Sumo direkte nå!

Med det nye reglene i konkurransen om den grønne poengtrøyen har også kampen på de innlagte mellomspurtene tatt seg opp.

Så også på lørdagens fjelletappe, der mellomspurten kom etter vel 103 kilometer. Men opptrekket som Orica-GreenEdge serverte til sin stjernespurter Matthew Goss var ikke akkurat av ypperste merke.

Bytte på laget? Spill Tour-manager her!

Det australske mannskapet lå med hele tre mann foran Goss, og hadde bare Daryl Impey igjen rett før streken. Da tråkket sørafrikaneren plutselig til, mens Goss nølte og ble hengende etter.

Peter Sagan, som lå i tredjeposisjon bak Goss, kunne bare enkelt paradere forbi både Goss og Impey og ta de åtte poengene som gjenstod. Slovaken snudde seg rundt og tittet etter Orica-GreenEdge-laget, nærmest i forbauselse over hvor de ble av.

Se opptrekkstabben i videovinduet øverst!

TV 2s sykkelekspert og kommentator, Johan Kaggestad, var ikke nådig i sin dom fra boksen.

– Det var helt håpløst av Orica-GreenEdge. Det opptrekket er karakter null på en skala fra en til ti, sa han.

– Det var igjen en bekreftelse på det jeg har sagt tidligere i år: Goss ser tung ut i spurtene. Han virker rett og slett sliten. Han hadde ingenting å gå med da lagkameraten økte. Dette ble lett for Sagan, sa Kaggestad.

Sagan, som allerede har vunnet tre etapper i årets Tour, økte dermed sin ledelse i kampen om den grønne trøyen. Nå leder han konkurransen med solide 217 poeng, mens Goss har 185.

PS! De sju ryttere som ligger i brudd tok følgelig de sju første poengplassene i spurten. Cyril Gautier tok 1. plassen og 20 poeng.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Se nye TV 2 SPORT gratis her (åpent tilgjengelig ut juli)