HETSES: Engleskolen blir hetset på nettsamfunnet Facebook. (Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix)
HETSES: Engleskolen blir hetset på nettsamfunnet Facebook. (Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix)

Martha og Engleskolen hetses på Facebook

Dra hjem og drikk brennevin.

I 2007 startet Märtha Louise engleskolen «Astarte Education» sammen med arbeidspartner Elisabeth Samnøy.

Siden den gang har Märtha måttet tåle mye kritikk for den omtalte engleskolen og uttalelser om sine synske ferdigheter og evne til å prate med engler.

Les også:Märtha Louise og Ari Behn flytter til høsten

Facebook-hets

Fredag ettermiddag oppdaterte Engleskolen sin status på deres offisielle side på Facebook.

«Stopp og lytt: Hva sier englene til deg akkurat nå?» skriver Engleskolen i en status som har fått stor respons med flere negative og hetsende tilbakemeldinger.

Ikke la de DNA-teste fjæra, skriver en mann og henviser humoristisk til englenes fjær.

Du begynner å bli sprø, kommentarer en dame.

En annen mann svarer ironisk og går lengre med å skrive at hans engler forutser grusomme verdenshendelser som «massedrap og voldtekt», og spør videre om Engleskolen kan hjelpe han med å tyde det.

Dra hjem og drikk brennevin, skriver én av de førti menneskene som har kommentert statusen.

Les også:Støtter Märtha etter massiv kritikk

Engle-kritikk

Märtha Louise og engleskole-partneren Elisabeth har mottatt kritiske tilbakemeldinger fra flere hold i mange år.

I 2009 ga Kapital-eier Trygve Hegnar Märtha krass kritikk da hun utga boken «Møt din skytsengel».

- Kvakksalveren utgir seg for å ha kunnskaper og kvalifikasjoner til å drive en form for medisinsk virksomhet uten å ha det. Slik prinsesse Märtha Louise gjør. Prinsesse Märtha Louise er en kvakksalver, skrev redaktøren.

- Vi er ikke noen hemmelig sekterisk gruppe som driver med mystiske ritualer, sa Elisabeth Samnøy til Dagbladet den gang.

Les også:Märthas engleskole på Facebook: – Send engler til katastrofeområdet

– Lite gøy og veldig respektløst

Senest i fjor fikk prinsessen og engleskole-partner Elisabeth kjeft for at de oppfordret folk til å sende engler til katastrofeområdet i Japan etter jordskjelvene.

- Med all respekt. Når hundrevis av mennesker dør og tusenvis forsvinner, og de trenger hjelp for eksempel helikopter, hunder, lastebiler. Sende engler virker for meg som lite gøy og veldig respektløst til ofrene, kommenterte en leser på Engleskolens sider.

Etter at flere stilte spørsmål inne på engleskolens egen Facebook-side, kastet Märtha og Elisabeth Sammøy kritikerne ut av gruppen sin og det spørs om det skjer denne gang også.

Les også:– Märtha kaster ut kritikere

Dronningen støtter Märtha

Til tross for kritikken fortalte Märtha nylig at hun mener at de negative meningene omkring englelære har endret seg med tiden.

– Jeg opplever også at man i Norge har en positiv innstilling til opplæringen i troen på engler, sa Märtha Louise til Svenskdam.

Norges dronning Sonja støttet nylig datterens evner og påpeker at man må ha respekt for alle type mennesker.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STØTTER PRINSESSEN: Dronning Sonja forteller til Bergens Tidene at hun støtter sin datter fullt og helt og at hun også har opplevd englevakt.
STØTTER PRINSESSEN: Dronning Sonja forteller til Bergens Tidene at hun støtter sin datter fullt og helt og at hun også har opplevd englevakt.

– Jeg skjønner godt at noen reagerer. Men å avvise alt hun står for, det blir for hardt igjen. Vi vet jo ikke hvem som har rett til slutt. Vi må være åpne for at ting kanskje er annerledes enn vi tror. Märtha er en av dem som har godt utviklede evner. Jeg har det ikke. Men likevel må man respektere at andre mennesker er annerledes, og har andre evner. Tenk bare på heksene som ble brent på bålet fordi de trodde at jorden var rund, sa hun nylig til BT.

«God kveld Norge» har forsøkt å komme i kontakt med Märtha og Elisabeth Samnøy, uten å lykkes.

Les også:Märtha feirer 40-årsdagen med kjendisspekket kjempefest på Slottet