Peter Sagan
Peter Sagan

Tour-sensasjon Sagan kjører med ringeklokke (!) på sykkelen

– Den er til når det blir farlig, sier han med et smil.

Peter Sagan kjører sin første Tour de France, men har allerede tatt rittet og publikum med storm.

Les også: Derfor vinner Sagan så overlegent

Det slovakiske stortalentet har allerede vunnet to etapper, innehar den grønne trøyen og har skapt debatt med sin elleville seiersjubel.

Nå skaper Sagan overskrifter igjen. Før fredagens etappe troppet unggutten opp med en god gammeldags ringeklokke på sykkelstyret sitt.

Har du Sagan på laget? Spill Tour-manager her!

På spørmål om hvorfor han hadde utstyrt sykkelen sin med det, svarte Sagan:

– Biler har horn, så nå har jeg en ringeklokke til når det blir farlig, sier han til dansk TV 2.

Les også: Liquigas-sjef sammenligner Sagan med Lance

Og tenker naturlig nok på torsdagens massevelt, der Sagan var én av mange som gikk i bakken og fikk seiersmuligheten ødelagt. Spørsmålet er hvordan konkurrentene vil reagere når Sagan plinger i klokken sin midt i feltet.

Sagans sykkel har for øvrig vekket oppsikt også tidligere i Touren. Etter den 1. etappen hadde den fått en aldri så liten relakkering, med påskriften «Tourminator» på ramma. Sagans kallenavn i Liquigas er «Terminator», grunnet hans utrolige fysikk.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

En av dem som har latt seg begeistre over Sagan er TV 2 Sportens sykkelkommentator Johan Kaggestad. Han mener Sagan har unike fysiske forutsetninger.

– For det første har han en fantastisk motor. Nå har jeg ikke testresultatene hans, men vi vet fra fysiologen i Liquigas at det er oppsiktsvekkende testresultater. I tillegg virker han styrkemessig kjempe gjennomtrent. Han har opplagt hatt en allsidig idrettsbakgrunn. Sagan var jo juniorverdensmester i terrengsykling og sølvvinner i junior-VM i cyclocross. Han har sikkert drevet med mye annen idrett også, for han virker som solid stål hele gutten, skryter han.

Les også:Sagans romkamerat får heavy metal-sjokk
Les også: Sagan til TV 2: – Jeg frykter ingen

Det er Sagans evne til å tåle melkesyre som har skaffet ham to etappeseirer i Tour de France, mener Kaggestad.

– Han har en enorm evne til å takle høye laktatverdier. Hele bevegelsesapparatet hans er bra. Han sitter veldig stabilt på sykkelen. Det tyder på at han har en formidabel styrke i buk, hofteleddsbøyere, bekken og rygg. Han får all kraft ned i pedalene. Han har også en enorm evne til å restituere seg, sier Kaggestad.

Se nye TV 2 SPORT gratis her (åpent tilgjengelig ut juli)