Lance Armstrong
Lance Armstrong

Presset Armstrong kan ha forsnakket seg

Lance Armstrong kan ha avslørt seg selv i e-post.

I går sprakk nyheten om at fem tidligere lagkamerater av Lance Armstrong skal ha inngått en avtale om å motta strafferabatt for å tilstå doping, og i tillegg vitne mot Lance Armstrong.

Dette skapte store reaksjoner i sykkelmiljøet, spesielt siden fire av rytterne deltar i årets Tour de France.

Les også: USADA raser mot Armstrong-avsløringen: – Spekulasjoner fører bare til feilaktig informasjon

Les også: Nederlandsk avis: – Fire lagkamerater av Armstrong tilstår doping

– Det tilbudet har aldri jeg fått
Armstrong benekter alt, og mener at det amerikanske antidoping byrået USADA nå har bestemt seg for å ta han.

I en e-post til The Associated Press skriver Armstrong selv om det han beskriver som en vendetta.

– Så la meg forstå dette riktig. De får komme inn å fortelle akkurat det de vil høre mot at de får full immunitet OG anonymitet? Dette tilbudet har aldri jeg fått, skriver Armstrong i e-posten til AP.

Nå får ordlyden i Armstrongs e-post folk i sykkelmiljøet til å spekulere om dette kan tolkes som en bekreftelse på at Armstrong selv har benyttet seg av doping. At Armstrong selv ikke skal ha fått et tilbud fra USADA gir grunnlag for spekulasjonene.

– En svært presset mann

TV 2s sykkelekspert, Mads Kaggestad, mener man skal være forsiktig med å tolke innholdet i mailen.

– Men for meg så tyder dette på en sint, desperat mann som kjemper for sitt eget navn og omdømme, sier Kaggestad til tv2.no.

Kildene har bekreftet informasjonen
Nettstedet Cycling Central har vært i kontakt med journalisten som skrev saken som nå ryster en hel sykkelverden; Telegraafs Raymond Kerckhoff.

Han insisterer på at lekkasjen fra forbundet er korrekt.

– Vår kilde fortalte oss om fem navn som har gjort en avtale med det amerikanske antidopingbyrået i saken mot Lance Armstrong. Kilden vår er meget god, ellers hadde vi aldri publisert saken. Vi var i kontakt med ham på ny i går, og han bekreftet at det han sa stemmer 100 prosent, sier Kerckhoff.

Verken Dave Zabriskie, Christian Vande Velde eller Levi Leipheimer ønsket å kommentere nyheten i går, mens George Hincapie begrenset seg til å prate om den pågående Touren.