Edvald Boasson Hagen (Foto: Lauten, Daniel Sannum/NTB scanpix)
Edvald Boasson Hagen (Foto: Lauten, Daniel Sannum/NTB scanpix)

Kaggestads vurdering: – Virker ikke som om Edvald og Cavendish stoler på hverandre

Johan Kaggestad mener Team Sky ikke er i nærheten av å være samkjørte i spurtene.

Se Tour de France direkte på TV 2 og TV 2 Sumo

Épernay (TV 2 Sporten): Mark Cavendish trillet i mål som fjerdemann på gårsdagens etappe til Saint-Quentin. Manx-ekspressen spurtet seg frem til en god plassering etter å ha havnet håpløst langt bak de fremste én kilometer før mål.

Cavendish har så langt vunnet én etappe i årets Tour, men det kan han neppe tilskrive mini-toget som etter planen skal dra ham frem til seier. For Edvald Boasson Hagen og Bernhard Eisel har forsvunnet i avslutningene. Selv om Cavendish hevder at han liker seg best på egenhånd, mener Johan Kaggestad at Sky viser svakhetstegn.

– De har trent for dårlig på det. De har ikke tatt det seriøst nok. Forcen til HTC-laget var at de hadde trent på det og var samkjørte. Nå møter Sky et Lotto-Belisol-lag som har skjønt at det er lurt å trene på dette. Da har Sky blitt helt utmanøvrert. Som lagspiller har ikke Edvald fungert godt nok i rollen sin. Det er jeg ikke i tvil om, sier Kaggestad til tv2.no.

Må du bytte på laget? Spill Tour-manager her!

– Tror du Cavendish stoler på Edvald?

– Nei, det virker ikke som om de stoler på hverandre. Edvald har stor kjørestyrke, men de brukte ham feil i går. De burde hatt is i magen og latt et annet lag kjøre inn bruddet. Edvalds rolle i Tour de France er for det første å prøve å vinne etapper når han får sjansen. Han var vært like ved. I tillegg er hans rolle å være en del av mini-toget til Cavendish. Det har de lyktes mindre bra med, sier Kaggestad.

André Greipel spurtet inn til sin andre seier på to dager i går. Sky-laget lå i front av hovedfeltet mot slutten av etappen, men forsvant en etter en når det virkelig dro seg til.

– De er ikke samkjørte i det hele tatt. I går synes jeg de bommet på taktikken. De gjorde en fin jobb med å sitte foran til kjøret begynte. Sky hadde mobilisert hele laget, og Edvald var mannen som skulle ta Cavendish ut. De ble nok litt forvirret av bruddet som aldri ga seg. Da det var to kilometer igjen begynte de å skjønne alvoret. Edvald tok ansvar og gikk i front for å kjøre inn bruddet. Det de da glemte var at det var en mann mellom Edvald og Cavendish. Da Edvald var ferdig med sin jobb ble Cavendish sittende helt i front. Det ble helt feil med tanke på at det var en kilometer med slak motbakke, sier Kaggestad.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

– Cav skjønte det raskt og la seg bak i feltet. Det mistet han en del fart på. Han hadde problemer med å komme seg opp igjen. Han kom seg opp fra 15. plass til 5. plass, men de bommet totalt på taktikken. De burde gjort som under VM i fjor. Da ble det bestemt at Cavendish ikke skulle være bedre enn nummer åtte ut av siste sving, fortsetter sykkelkommentatoren.

Kaggetstad er mektig imponert over Lotto-Belisols opptrekkstog, men han tror det vil koste dyrt i fjellene.

– Lotto-Belisol har en målsetting om at Jurgen Van den Broeck skal på pallen sammenlagt. Jeg tror hjelperytterne hans kommer til å være utslitte når de kommer til fjellene, sier Kaggestad.

Kaggestad (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Kaggestad (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)