Robin van Persie (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)
Robin van Persie (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)

Intern uro i Arsenal-ledelsen etter van Persies avgjørelse

Klubbaksjonærer vil at klubben skal ha en mer attraktiv fremtidsvisjon.

Robin van Persie gikk onsdag ut og sa at han ikke ville forlenge kontrakten sin med klubben, og satte dermed sinnene i kok hos Gunners-fansen.

Ifølge Skysports reagerer også de to storaksjonærene, Alisher Usmanov og Farhard Moshiri, på nyheten.

Hvor er de som skal forhindre dette?
Etter at nyheten sprakk tidligere i uken har misnøyen mot klubbeier Stan Kroenke økt betraktelig. Klubbeieren er nok en gang i ferd med å slippe en av klubbens store stjerner.

– Den her policyen fører til at vi mister alle våre store stjerner. Ofte går de til en av konkurrenter fordi spillerne er usikker på fremtiden og klubbens ambisjoner. Episoden som nå pågår med van Persie er et godt eksempel, uttrykker de to aksjonærene i et brev til klubbeier Kroenke.

Det som utløste van Persies avgjørelse skal være at hollenderen ikke ble enige med Arsenal om hva som skulle være klubbens fremtidsambisjoner.

– Hvor er sikkerhetsvaktene som skal sørge for at dette ikke skjer igjen og igjen i fremtiden, skriver aksjonærene videre.

Kroenke (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)
Kroenke (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)

Ikke første gang
Robin Van Persies avgjørelse om å forlate klubben er ikke første gang en stjernespiller velger å forlate klubben for å vinne trofeer. Tidligere har London-klubben mistet Cesc Fàbregas til Barcelona, i tillegg til at Samir Nasri, Gael Clishy, Emmanuel Adebayor og Kolo Toure til Manchester City.

Klubbaksjonærene er tydelig på at noe må endres i klubben.

– Som en toppklubb så burde vi matche eller overgå budene som andre klubber tilbyr våre spillere for å lure de fra oss. Samtidig så må vi lansere en mer tiltrekkende fremtidsversjon, avslutter de.

Vil fortsette å støtte klubben
Alisher Usmanov og Farhard Moshiri har derimot ingen planer om å selge seg ut av klubben. De håper å kunne bidra med midler til at klubben kan kjøpe toppspillere i fremtiden.

– Vi vil det absolutt beste for klubben og vil gjøre det som skal til for å forsikre om at klubben vi alle elsker til å vinne titler i fremtiden, avslutter de.