Grei seier for Rosenborg i Nord-Irland

Rosenborg vant 3-0 borte mot nordirske Crusaders i første kvalifiseringskamp til Europaligaen. Mikael Dorsin (2) og Borek Dockal scoret målene.

Rosenborg kontrollerte kampen stort, og kunne med bedre uttelling ha scoret langt flere mål. Hjemmelaget hadde lite å by på, og hadde nok med å forsvare seg.

Til pause ledet trønderne 1-0, etter at kaptein Dorsin headet et innlegg i mål. Etter sidebyttet doblet Dockal ledelsen, før Dorsin ble tomålsscorer etter godt forarbeid av Jonas Svensson. Da hadde Declan Caddell rukket å bli utvist for hjemmelaget, etter en stygg takling.

Ti minutter før slutt fikk hjemmelaget muligheten til å redusere på straffe, men keeper Daniel Örlund reddet forsøket fra Gareth McKeown. Dermed ebbet det ut med en kontrollert 3-0-seier for Rosenborg.

Returkampen i Trondheim spilles i neste uke. (©NTB)