Sten Grytebust (Foto: Ness, Jan Kåre/NTB scanpix)
Sten Grytebust (Foto: Ness, Jan Kåre/NTB scanpix)

Sandefjord senket AaFK etter Grytebust-tabbe

Adeccoliga-laget vant etter ekstraomganger.

Sandefjord-Aalesund 2-1 (etter ekstraomganger)

Regjerende mester Aalesund er ute av cupen, etter å ha tapt 1-2 mot Sandefjord i 4. runde torsdag. Aalesund har vunnet cupen både i 2009 og 2011, men kom til kort mot 1.-divisjonslaget Sandefjord torsdag.

Jason Morrison ga Aalesund ledelsen etter en drøy halvtime, etter at hjemmelaget ikke fikk klarert enn corner. To minutter senere utlignet Panajotis Dimitriadis på straffespark for Sandefjord. Flere mål ble det ikke i ordinær tid, og kampen gikk til ekstraomganger.

– Et brutalt eksempel
Der viste Sandefjord seg sterkest, slik de også gjorde i forrige runde, da Vålerenga ble beseiret. Aalesund-keeper Sten Grytebust så ut til å ha kontroll på en lang pasning, men klarte å rote vekk ballen. Dermed fikk Eirik Lamøy en enkel jobb med å sende vestfoldingene i ledelsen 2-1. En ledelse som holdt seg kampen ut.

– Det er et tilbakespill der jeg ikke klarer å bestemme meg for om jeg skal sparke ballen fremover eller til en lagkamerat ved siden av meg, også blir det en mellomting, sier Grytebust til NRK.

– Fotballen består av mange feil, og dette er et brutalt eksempel på det, sier han.

– Ble syndebukken
Trener Kjetil Rekdal er klar på et det var en tabbe.

– Det var en kjempebrøler, og målvakten vår ble syndebukken, men sånn er det i fotball. Neste gang kan han være helten, sier Rekdal til sb.no.

Sunnmøre får likevel en representant i kvartfinalene, ettersom 1.-divisjonslaget Hødd enkelt feide Asker fra nivået under av banen med 7-0. Erik Sandal (2), Pål André Helland (2), Vegard Heltne, Espen Standal og Christian Mork scoret målene.

Fra før er Molde, Haugesund, Strømsgodset, Tromsø, Brann og Bodø/Glimt klare for kvartfinalen. Trekningen av den skjer førstkommende tirsdag. (©NTB)