BACKSTAGE: Bli med backstage under sending tre av «allsang på grensen».
BACKSTAGE: Bli med backstage under sending tre av «allsang på grensen».

– Det er full pupp hele veien!

Bli med backstage i «Allsang på grensen»!

Hver eneste onsdag i hele sommer er det innspilling av «Allsang på Grensen» på Fredriksten festning i Halden.

Torsdager kan du se programmet på TV 2 klokken 20:00, men om du vil ha mer av artistene gir «God kveld Norge» den er backstage-nettsending hver uke, hvor vi tar en prat mer artister og programledere og gir deg alt det du ikke får se på TV.

Denne uken var Heine Totland programleder sammen med Katrine Moholt.

På scenen sto han sammen med sin kone Silje Nergaard, gruppa Staut, Bobby Bare med Petter Øien, svenske Alina Devecerski og Finn Kalvik.

Les også: Slik bevarer kjendisparet kjærligheten

Svingte seg i skyhøye sko

Vi ba våre lesere sende inn spørsmål til artistene og ikke uventet var det Katrine Moholt som fikk flest spørsmål, bland annet om hva hun liker å gjøre når hun skal slappe helt av.

– Da pleier jeg å gå tur i skogen. Det synes jeg er veldig deilig. Da slapper jeg helt av, forteller programlederen som også legger til at hun bor i like i nærheten av naturen.

Katrine tok seg også til under programmet til å svinge seg med mannfolka i publikum.

– Er det tilfeldig hvem du plukker deg ut i publikum?

– Ja, det er det! Han jeg møtte i dag gikk jeg bort til så sa jeg «Skal vi danse?», så ristet han på hodet så sa jeg «Jo, det skal vi» så la jeg vekk sangheftet han og tok han med opp, men han var jo kjempeflink så han tror jeg hadde gått på swingkurs, forteller Katrine.

Selv svingte hun seg i skyhøye heler på et noe kronglete underlag.

– Ja, dette var ikke skoene å danse i dette egentlig, men det gikk jo bra. Jeg kom meg igjennom, forteller Moholt og viser fram skoene.

Les også: Jernring rundt Katrine Moholt og stjernene

Full pupp, hele veien

Staut er blitt et av de folkekjære bandene i Norge og troppet opp på scenen med feler og trekkspill.

Sammen reiser gutta fra Valdres rundt om i hele landet for å underholde publikum og da hender det innimellom at man blir litt lei.

– Vi blir lei av hverandre. Det skjer mye som er lite trivelig i bussen. Men det går fint, forteller Ørnulf Juvkam Dyve.

– Hva er det som foregår inni turnébussen deres da?

– Nei egentlig så går det veldig bra, for vi er jo «Karer», så vi sitter liksom ikke og prater om problemene våre til hverandre, vi holder egentlig kjeft og hører på musikk. Men det hender jo at det smeller og går en kule varmt, men det skal der jo gjøre også, legger vokalist Gaute Lein Ausrød til.

– Etter det blir det også veldig stille. For da har vi liksom fått løst problemet, sier Ørnulf.

For de to staute karene spiller det ingen rolle om scenen de står på er for flere tusen publikummere eller på en liten pub, de gir alt de har uansett.

– Noen ganger er det sinnssykt kult at det er trangt og svett, og kanskje det bare er kaos med lyd og slikt, men det har ingenting å si for det er full pupp hele veien! Mens andre ganger er det mer elegant og store anlegg og slikt, og da er det moro, sier Gaute.

Les også: – Folk i Norge er litt enklere

Kjendis over natten

Svenske Alina Devecerski står for en av årets sommerlåter «Flytta på dej».

For den beskjedne jenta som har jobbet flere år som låtskriver ble kjendisstatusen en stor forandring.

– Plutselig så var ansiktet mitt i rampelyset, men nå begynner jeg endelig å komme litt inn i det. Men jeg er ikke den mest sosiale jenta av meg heller. Jeg sitter egentlig mest i et hjørne, sier Alina.

Møte med fansen har også vært en stor overgang for henne.

– Det er vanskelig å forstå. At folk står og synger sangen din, reiser på steder for å se meg opptre og alt det der. Man får en sånn utrolig følelse av kjærlighet. Man har lyst til å klemme hele publikum på en gang for det kjennes så stort.

Les også: – Om Eric Saade kommer til å ta understellet til Tone Damli?!

Vekk fra konjakken

Bobby Bare har blitt hele 77 år men troppet opp på scenen sammen med sin MGP-makker Petter Øien.

Han kunne fortelle hvordan han har klart å leve av musikken hele livet.

– Det er ikke vanskelig, du må bare ha det gøy med det. og vi har det gøy sammen, sier Bobby.

– Hva gjør du og Petter sammen når dere har det gøy da?

– Jeg vet ikke riktig, men vi ler mye sammen. Vi er litt gale sammen i ny og ne. Det er det som må til for å holde Petter borte fra Konjakken, sier Bobby og ler.

Neste uke kommer ingen ringere enn Didrik Solli-Tangen, Eric Hutchinson, TNT, Pernilla Wahlgren, Espen Grjotheim og Jenny Langlo.

Har DU et spørsmål til noen av artistene? Skriv inn ditt spørsmål i kommentarfeltet under.