robert stene
robert stene

Ranheim-spillerne tvinges til å gå ned 25 prosent i lønn

Adeccoliga-klubben risikerer å miste en rekke spillere.

Trondheim (TV 2 Sporten): Ranheim har slitt med økonomien i hele år, og ledelsen ser nå ingen annen løsning enn å kutte i spillerlønningene.

– Vi er i en beintøff situasjon økonomisk. Nå har vi kuttet over hele linja, og spillerlønninger var det siste vi ønsket å se på. Vi er ikke stolte av situasjonen, men vi er en dugnasdsklubb med verdens mest lojale spillergruppe. Dersom det er en klubb hvor dette kan la seg gjennomføre, så er det Ranheim, sier daglig leder Brynjar Aune til TV 2 Sporten.

Stene godtar ikke lønnskutt
Ranheim-spillerne ble informert i et møte med ledelsen onsdag kveld, og skal på et møte torsdag gi klubben sin reaksjon på forespørselen om lønnskutt. Spiss Robert Stene er usikker på hva som nå skjer.

– Vi visste at klubben var i en vanskelig økonomisk situasjon, men ikke at det var så tøft. Jeg har mine utgifter hver måned, og det er vanskelig for meg å gå ned 25 prosent i lønn, sier Robert Stene til TV 2 Sporten.

For Stene kan situasjonen imidlertid slå ut positivt med tanke på fremtiden. Spissen trente med Rosenborg i vår, er på ønskelista til en rekke norske klubber.

– For meg som opplever endel interesse vil det jo kunne gjøre ting lettere i forhold til å skifte klubb. Men nå vet jeg ikke hvilke planer ledelsen har for meg, vi får avvente å se, sier Stene

– God dialog
Ranheim-lederen er klar over at flere spillere nå kan velge å forlate klubben.

– Dersom vi ikke kan opprettholde våre forpliktelser som klubb kan spillerne be om å bli fristilt. Men nå har vi en god dialog med spillergruppa, så får vi se. Dette er vanvittig krevende for oss som klubb, og trist for de av spillerne som er avhengig av inntektene. Nå har vi gode utsikter for 2013 og 2014, men er helt nødt til å kutte utgifter for resten av 2012, sier Aune.