Bjorn3
Bjorn3

Bjørn Eidsvåg: – Ble dum da jeg drakk sprit

Den folkekjære artisten innrømmer å være selvopptatt.

Bjørn Eidsvåg har turnert land og strand siden 1976, men har ingen planer om å trappe ned selv om han nærmer seg 60 år. Han er et av de store trekkplasterne når Oscarsborg Akustiske festival går av stabelen for første gang, og visesangeren kan så og si love topp humør forut av festivalen. Han liker nemlig sommerturné bedere enn høsten.

– På høsten kan humøret være litt opp og ned, men på sommeren er jeg stort sett blid, forteller Eidsvåg.

«Bitchy» på Twitter

For de som følger artisten på Twitter har nok sett at han kan være skarp i replikken om han kommer over ting han ikke liker.

– Hvis det er for trangt på flyet, det er fryktelig masete og man har stått opp for tidlig, da er jeg ikke verdens blideste Bjørn. Da kan jeg bli ganske sur og sende noen «bitchy» meldinger på Twitter, innrømmer han.

Les mer: Ezinne Okparaebo: – Jeg pynter meg for andre jenter

At trange fly og tidlige morninger kan drepe humøret er noe alle og enhver kjenner seg igjen i. Men Eidsvåg innrømmer glatt at som artist og kulturpersonlighet er det lett å bli selvopptatt.

Må være selvopptatt

– Jeg er en selvopptatt person. I denne bransjen er det uungåelig å ikke være det. Det er en helt naturlig ting å være det, men artister er det i litt speisell grad, sier 58-åringen.

Les også: Odd-Magnus Williamson vil utrydde alle potensielt truende menn fra 11 til 79 år

Han mener det er helt naturlig å være det når man arbeider og står på scenen, problemet melder seg når man ikke er i stand til å seg selv litt i perspektiv.

Jeg fikk en periode veldig klar beskjed om at jeg burde slutte å drikke sprit

– Noen ganger så tipper det over. Du glemmer at det er greit å være selvopptatt i det man holder på med når du skal fremføre, og tar det med deg inn i andre settinger med venner og familie, forteller han og legger til:

– Da ligger du tynt ann.

Ble dum av sprit

Men med så mange år i bransjen, mener Eidsvåg at han nå er i stand til å regulere seg selv og egen opptreden. Mye takket være gode støttespillere.

– Jeg har fremfor alt folk rundt meg som er veldig dyktige til å sette meg på plass, sier visesangeren.

Les mer: Fisk og vinn tur til Alaska

På spørsmål fra programleder Katarina Flatland, innrømmer Eidsvåg glatt at han har blitt irettesatt opptil flere ganger.

– Jeg fikk en periode veldig klar beskjed om at jeg burde slutte å drikke sprit. Etter konserter, da jeg var sliten, så ble jeg ganske dum, tilstår en ærlig Eidsvåg.

Se hele intervjuet i videovinduet øverst i saken.