GIKK BORT: Rob Goris (til venstre) døde brått natt til torsag. Tour rytterne André Greipel, Brett Lancaster og Philippe Gilbert er blant de som har skrevet kondolansemeldinger på twitter.
GIKK BORT: Rob Goris (til venstre) døde brått natt til torsag. Tour rytterne André Greipel, Brett Lancaster og Philippe Gilbert er blant de som har skrevet kondolansemeldinger på twitter.

Belgisk sykkelproff (30) døde under Tour-besøk

Feltet i sorg.

Den belgiske sykkelproffen Rob Goris, som syklet for Accent Jobs-Willems Veranda's, døde natt til torsdag. Han ble bare 30 år gammel.

Goris besøkte Tour de France da hjertet hans sviktet mens han var på sitt hotell i Rouen.

Fra ishockey til proffsykling
Belgieren begynte faktisk sin karrière som ishockeyspiller, og har vært kaptein på det belgiske ishockeylandslaget.

I 2009 begynte han å sykle, og den overgangen fikset han særdeles godt. I 2010 vant han det belgiske amatørmesterskapet. Det hjalp ham til en proffkarriere, og i 2011 fikk han proffkontrakt med Accent Jobs.

Deltok i tv-show onsdag kveld
Onsdag kveld virket Goris å være i fin form da han var gjest i tv-programmet «Vive le Velo» på belgisk tv. Der stilte han sammen med sin kjæreste, Katrien Van Looy, som er barnebarnet til den til tidligere storsyklisten Rik Van Looy.

Ifølge Het Laatste Niews virket han å være i fin form,og han snakket om utholdenhetstreningen han bedrev forrige uke, skriver Cyclingnews.

– Kommer til å savne deg, kompis
Nyheten om Goris' bortgang har gått tungt inn på både Tour-rytterne og andre i sykkelverdenen. På twitter er det kommet en rekke kondolansemeldinger fra kollegaene i feltet.

– Det er en trist dag for sykkelsporten i dag. Den gode rytteren og gode kollegaen Rob Goris gikk bort i går kveld. RIP, skriver André Greipel, som vant gårsdagens Tour-etappe, på twitter.

– RIP Rob Goris. Jeg møtte Rob under Tour of Turkey i fjor. En superhyggelig fyr. Jeg kommer til å savne deg, kompis, skriver Brett Lancaster.

– Rob, vi savner deg! Farvel, «Papa». Kondolerer til familien, skriver Philippe Gilbert.

– Veldig trist å høre at Rob Goris har gått bort. Fra ishockeyspiller til proffsyklist - en veldig hyggelig fyr. RIP Rob, du vil bli savnet, skriver Robbie McEwen