Foto: Hesteguiden.com
Foto: Hesteguiden.com

Lunsjtrav Bjerke: Jet Racer GT i ny regi

V5-5: Lovende Jet Racer GT (42%) har vunnet halvparten av sine seks starter, og står innbydende til når han debuterer for sin nye trener Geir Vegard Gundersen. Dersom han forsvarer sporet i V5-finalen vil alt annet enn seier være en stor overraskelse. Mot disse hestene er løpet på ingen måte over om han skulle bli overflydd heller.

V5-1: 4 Quillity's Wonder (21%) har en fin oppgave, men det finnes noen undervurderte i denne relativt åpne poengjakten. 5 Qpid (9%) møtte for gode hester sist, men travet feilfritt og er bedre på sprint; feilet fra start, men kom fint tilbake til sjette på 1.16,4/1609a etter å ha havnet 20m bak feltet 10/5 - mot vel så gode hester som dagens. 12 The Face har gått ok på mellomdistanse tross noe uhell de to siste gangene, og er også best på sprint. Sporet er den store minusfaktoren. 5% er uansett for lavt mot denne gjengen.

V5-2: Gode favoritter her. 5 Dag Storm (15%) suste til tet sist og holdt til oppløpet. Prøvde å holde unna for gode Fixfaks da galoppen kom mot oppløpet gangen før. Kan godt stå hjem på sprint! 4 Stokkefaksa (8%) er mye bedre enn raden. Forstyrret til galopp nest sist, og ble hindret to ganger etter galoppen sist. Har en solid rekordforbedring inne.

V5-3: 12 Carmina Burana er en hest å se opp for! Fulgte gode Dark Street i angrep da galoppen kom i siste sving på Momarken 19/6. Der mistet hoppa trolig en topplassering og høy 1.16-tid; hun passerte mål i fin fart i køen. Hadde slått 5 Fillan (13%) - som kun gikk på det jevne fra fjerde innvendig - med flere lengder, og var klart best av de to svenskene. Begge årsdebuterte i det løpet. De tre andre favorittene er gode, og blir langt verre nøtter å knekke for Carmina Burana. Men på 6% er hun et godt spill.

V5-4: 7 Holterjerven har vært solid fra dødens i sine to siste starter, og har selvsagt et godt bud på seieren. Ligger helt i grenseland med sine 56% av spillet - løpet er svært åpent bak den gode favoritten. 11 Hvalstad Jerven (5%) tapte bare knepent for gode Hesby Kvikk sist, og har gått lenge uten å få helt utteling for formen. 8 Næskvikk (3%) har ikke startet siden mars, men gikk en del bra løp i tøffere selskap i vinter.