vanpersie
vanpersie

- Hovedfokuset til van Persie er ikke å tjene mest mulig penger

Lars Sivertsen og Kasper Wikestad tror likevel at Robin van Persie kan ende opp i Manchester City.

Etter flere måneder med spekulasjoner gjorde Robin van Persie onsdag det klart at han ikke vil forlenge sin kontrakt med Arsenal.

– Jeg har tenkt lenge og hardt på dette, men jeg har bestemt for å ikke forlenge kontrakten min. Dere, fansen, har selvsagt all rett til å være uenig med mitt syn på saken og min beslutning, og jeg vil alltid respektere deres meninger, skrev van Persie i en pressemelding.

LES OGSÅ: Van Persie: – Jeg forlenger ikke med Arsenal
LES OGSÅ: «Arsenal-fansen vil slakte van Persie»

– Jeg først og fremst at ambisjonene hans er å komme til en klubb som kan kjempe om seriemesterskap og Mesterliga-tittelen

Ryktene svirrer
Dagen derpå har ryktene om hvor den nederlandske stjernespissen vil fortsette sin karriere nærmest eksplodert både på Twitter og ikke minst i britiske tabloider.

TV 2 Sportens London-baserte fotballblogger Lars Sivertsen har fulgt van Persie-sagaen tett de siste månedene. Han tror ikke penger er det viktigste når stjernespissen skal bestemme sin fotballfremtid.

– Van Persie har kanskje ikke mange sesongene igjen på toppnivå. Han er 29 år nå. Derfor tror jeg først og fremst at ambisjonene hans er å komme til en klubb som kan kjempe om seriemesterskap og Mesterliga-tittelen, sier Sivertsen.

– Det er nok hovedfokuset til van Persie – å vinne noe på tampen av karrieren. Han hadde fått såpass godt betalt i Arsenal om han hadde forlenget at jeg tror ikke penger er avgjørende, fortsetter han.

LES OGSÅ: – Van Persie får «monsterlønn» i Manchester City

STOLT VINNER: Robin van Persie poserer med prisen for 2012 (Foto: Jon Buckle/Pa Photos)
STOLT VINNER: Robin van Persie poserer med prisen for 2012 (Foto: Jon Buckle/Pa Photos)

– City er regjerende ligamester og bygger opp et lag som skal kjempe om Mesterliga-troféet

– Troféjakt er avgjørende
På «ryktebørsen» nevnes nå Manchester City som den heteste destinasjonen for van Persie. Men også Juventus, PSG, Barcelona, Real Madrid og Manchester United skal være interessert i målmaskinen.

– City er regjerende ligamester og bygger opp et lag som skal kjempe om Mesterliga-troféet. Klart det er en aktuell klubb. I tillegg har du jo en klubb som Juventus, som mangler en spiss i verdensklasse, men vant likevel Serie A. Det finnes også gode argumenter for at det blir Barcelona eller Real Madrid, konstaterer han.

Sivertsen tviler imidlertid sterkt på at van Persie ender opp på Old Trafford.

– At United nevnes her overrasker meg. Jeg kan ikke se at Manchester United har indikasjoner med tanke på å legge inn kjemperesurser i eldre spillere. Dessuten så vil nok United uansett gi ham et lønnstilbud som er mye dårligere enn de andre aktuelle klubbene. Det er prinsipper den klubben har, sier Sivertsen.

– Jeg tror uansett at van Persie vil gå til den klubben som vil overbevise ham mest om det er her han vinner troféer og opplever store ting på fotballbanen, konkluderer han.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

BYE, BYE: Robin van Persie forlater Arsenal. Mest sannsynlig i sommer. (Foto: PAWEL ULATOWSKI/Reuters)
BYE, BYE: Robin van Persie forlater Arsenal. Mest sannsynlig i sommer. (Foto: PAWEL ULATOWSKI/Reuters)

Arsene Wenger er nødt til å innse at om han skal ha sjansen til å vinne Premier League og Mesterligaen, så kan du ikke drive med spillerutvikling på A-laget

Ikke overrasket
TV 2 Sportens fotballkommentator Kasper Wikestad er ikke overrasket over at van Persie valgte å nekte å forlenge med Arsenal.

– Jeg er ikke overrasket. For meg har det ligget i kortene en stund. En spiller som van Persie vil vinne titler, og ikke gå gjennom en karriere uten troféer. Det er synd for Arsenal, men sånn er det jo i fotballen, sier Wikestad til TV 2 Sporten.

Han innrømmer at det hadde vært mer gledelig dersom van Persie hadde forlenget.

– Det hadde vært gøy og han hadde fått en samlet applaus fra fotball-verdenen for sin lojalitet til Arsenal. Men nå ble det ikke sånn, dessverre for Arsenal-fansen, sier han.

– Hvor tror du van Persie fortsetter karrieren?

– Jeg aner ikke! Det blir bare spekulasjoner. Men jeg er sikker på at han går til en klubb som kan garantere ham troféer, svarer kommentatoren.

– Ikke et godt tegn
Lars Sivertsen synes det er grunn til bekymring at Arsenal nok en gang mister en av sine beste spillere.

– Det er klart at dette ikke er et godt tegn. Men nå har Wenger hentet inn to spisser, kanskje med tanke på at van Persie kunne ryke, poengterer han.

– Samtidig tror jeg at Arsene Wenger er nødt til å innse at om han skal ha sjansen til å vinne Premier League og Mesterligaen, så kan du ikke drive med spillerutvikling på A-laget. Han må satse på å bygge et av de beste lagene i verden. Og da må han beholde de beste og også hente ferdigutviklede stjerner, mener Sivertsen.

LES OGSÅ: Derfor nekter van Persie å forlenge med Arsenal

Kasper Wikestad
Kasper Wikestad

– Var blitt en skikkelig kaptein
I likhet med Arsenal-fansen synes Sivertsen det er trist å konstatere at van Persie mest sannsynlig nå blir solgt i sommer.

– Men kanskje fører dette til at andre må stå frem og at det gir en positiv reaksjon fra andre spillere som tidligere har vært i skyggen av van Persie. Samtidig er det veldig synd at van Persie ikke fortsetter. Han har blitt en moden og godt likt leder for spillergruppen, og tok blant annet ansvar for sosiale events også utenfor treningene, mener fotballbloggeren.

– Van Persie var blitt en skikkelig kaptein for Arsenals unge, fremmadstormende spillere, minner Sivertsen om.

Stjerner som har forlatt Arsenal de siste årene:
Her er et utvalg spillere som har forlatt Arsenal siden 2007. Hele fire spillere signerte for Manchester City:

2011:
Cesc Fabregas - Barcelona
Gael Clichy - Man City
Samir Nasri - Man City

2010:
William Gallas - Tottenham

2009:
Emmanuel Adebayor - Man City
Kolo Touré - Man City

2008:
Alexander Hleb - Barcelona
Gilberto Silva - Panathinaikos

2007:
Thierry Henry - Barcelona
Fredrik Ljungberg - West Ham
José Antonio Reyes - Atletico Madrid
Lassana Diarra – Portsmouth

Hvor tror du van Persie fortsetter karrieren? Ta debatten i kommentarfeltet under!