Lillestrøm (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
Lillestrøm (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
Kippe (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Kippe (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

LSK ble knust, avkledd og ydmyket i Bodø

Bodø/Glimt smadret Lillestrøm.

Bodø/Glimt-Lillestrøm 4-0

Lillestrøms reise nordover ble en tur kanaritrøyene helst vil glemme. Med kun to seirer på 13 kamper, ligger Lillestrøm nest sist i eliteserien. Onsdag gikk romerikingene på trynet også i cupen.

LES OGSÅ: Ivar Hoff: – Hele LSK er blitt en lapskaus av udugelighet

De helgule nordlendingene sjokkåpnet mot laget som ligger divisjonen over og tok ledelsen på en et vanvittig langskudd av Erlend Robertsen. Fire minutter senere var Sané på farten etter en corner. Først ble avslutningen fra Krister Wemberg reddet, men senegaleseren slo LSK-keeper Sead Ramovic i lufta og stanget inn 2-0.

Lillestrøm kom voldsomt på tampen av omgangen, men flere gode redninger hindret mål.

Selv en pust i bakken, fikk ikke Lillestrøm-spillerne opp på det nivået man bør kunne forvente av et Tippeliga-lag. Bodøværingene var klart best også etter pause, og mot slutten av omgangen mistet gjestene fullstendig håpet. Da kunne hjemmelaget legge på med ytterligere to mål – og gjøre ydmykelsen komplett.

– Dette er så vondt
Lillestrøm skulle riktignok hatt sine scoringer, men at vertene vant var uhyre fortjent. Om LSK-trener Magnus Haglund var en presset man før dette oppgjøret, blir det neppe mindre bråk rundt hans posisjon nå.

Ivar Hoff vil imidlertid ikke skylde på svensken.

– Jeg går ikke på treneren, sier Hoff til tv2.no.

– Jeg gikk jo ut på TV 2 for noen dager og sa at hvis styret hadde ryggrad så ville de stilt sine plasser til disposisjon, dette er så vondt. Det er én som har ansvaret, og det er formannen i klubben, sier Hoff, og langer ut mot både Per Mathisen og Per Berg.

Hoff ba hele LSK-styret om å gå tidligere denne uken, og står på sin kritikk av ledelsen.

– Det går direkte ned i Adeccoligaen
– Dessverre er det ikke det Lillestrøm som jeg kjenner og var med på å bygge. Det er så vondt, sier han.

Hoff frykter for hva som vil skje med klubben han elsker dersom det ikke ting endrer seg.

– Det går direkte ned i Adeccoligaen om det fortsetter slik, og jeg er ikke sikker på at det stopper der heller. Jeg finner ikke adjektiver i munnen min, sier Hoff.

Godset vant enkelt mot erkerivalen
Som forventet var serieleder Strømsgodset langt bedre enn erkerivalen, Mjøndalen. Peter Kovacs sendte hjemmelaget i ledelsen etter 26 minutter, før Alfred Sankoh økte til 2-0.

Ola Kamara (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Ola Kamara (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Etter pause fortsatte Godset-dominansen. Anders Ågnes Konradsen satte to, før Pål Alexander Kirkevold fikk prikke inn et trøstemål for bortelaget.

Kamara ville imidlertid gi ytterligere to stikk til erkerivalen og fastsatte sluttresultatet til 6-1.

Haugesund vant fortjent
Etter en jevn første omgang, med få sjanser og vekslende overtak, ble det mer spenning etter pause.

Alexander Toft Søderlund (t.v) og Nikola Djurdjic (Foto: Ness, Jan Kåre/NTB scanpix)
Alexander Toft Søderlund (t.v) og Nikola Djurdjic (Foto: Ness, Jan Kåre/NTB scanpix)

Da fikk Jostein Grindhaugs soldater opp tempoet og kom seg til flere brukbare muligheter. Den målfarlige duoen, Nikola Djurdjic og Alexander Søderlund, tok rollene som servitører denne onsdagen i Skien. Først ga Djurdjic til Maic Sema, før Søderlund var uselvisk og trillet en «ferdigscoret» ball til Oddbjørn Skartun.

På den andre siden slet Odd med å skape sjanser, og dermed kunne Haugesund fortjent avansere til kvartfinalen.

Start røk på straffer mot Tromsø
Tromsø er klar for kvartfinalen etter en dramatisk kamp på Sør Arena.

Tromsø åpnet best etter scoring av Remi Johansen i første omgang, men Start utlignet sent i den andre omgangen ved Rolf Daniel Vikstøl. Det var slett ikke ufortjent, selv om Tromsø i forkant hadde dominert.

Det gikk dermed til ekstraomganger. Der klarte ingen av lagene å få det spillemessige overtaket, så det måtte straffespark til for å avgjøre kampen. Der sviktet sørlendingene og bommet på to av de tre første straffene, mens Tromsø satte alle sine.