cavendish
cavendish

Greipel-sjef om Cavendish-velten: – Slikt risikerer man uten spurttog

Lotto-Belisol-sjef Marc Sergeant synes det var deilig å svare kritikerne.

Rouen (TV 2 Sporten): For det belgiske sykkellaget Lotto-Belisol var det viktig å vinne på hjemmebane. Da Mark Cavendish spurtslo André Greipel i Belgia for to dager siden haglet det med kritiske spørsmål til Lotto-ledelsen.

– Hadde tro på toget
At Greipel slo tilbake med seier i dag smakte ekstra godt, forteller Lotto-sjef Marc Sergeant til tv2.no.

Se spurten i videovinduet øverst!

– Man må skru tiden to dager tilbake for å forstå hva jeg følte da Greipel kom først i mål. Da tapte han. I Belgia var det den viktigste etappen i hele Touren. Alle spurte meg om vi skulle forandre opplegget siden Cavendish var så vanskelig å slå. Jeg svarte at vi ikke skulle forandre noe, fordi jeg hadde tro på laget og opptrekkstoget. I dag viste det seg at det er en risiko forbundet med å sitte på hjulet til Greipel. Man kan krasje. Jeg håper det ikke var alvorlig for Cavendish og de andre, men slikt risikerer man uten å ha et tog, sier Sergeant.

LES: Greipel tok etappeseieren etter at Cavendish veltet

Kaotisk spurt
Greipel hyllet spurt-toget sitt etter seieren.

– Lagkameratene mine støttet meg bra og jeg er bare så glad for å ha de der. Det var en veldig kaotisk spurt, men vel en kilometer før mål var vi alle på en rekke. Jeg er så glad nå, sa en smilende Greipel etter målgang.

LES: – Greipel fikk et utrolig opptrekk

Sergeant er ikke overrasket over at Greipel gikk helt til topps.

– Han var sterk også før Touren. Vi kjørte Belgia rundt og Luxembourg rundt med ett mål for øyet: Å være i form her og ta så mange seirer som mulig. Siden første etappe i Belgia rundt har Greipel vunnet åtte ganger. Det gjør godt for selvtilliten, sier Sergeant.

– Blir dette Greipels Tour?

– La oss håpe det, avslutter Sergeant.