breno2
breno2
breno
breno
 Breno (Foto: MICHAEL DALDER/Reuters)
Breno (Foto: MICHAEL DALDER/Reuters)

Bayern-spiller dømt til fengsel i tre år og ni måneder

Brasilianske Breno Borges (22) ble onsdag dømt for å ha brent ned sitt eget hjem.

Det brasilianske stortalentet, Breno, kom til Bayern München som 18-åring og ble spådd en lysende karriere. Den fikk imidlertid en tragisk og brå ende en høstkveld i fjor da Breno tente på sitt eget hus, og det brant ned til grunnen.

Bayern München-spilleren ble nemlig tiltalt for brannstiftelse. 22-åringen risikerte opptil 15 år i fengsel, men den endelige dommen lød på tre år og ni måneder, melder tyske Bild.

Les også: Manchester United på børs i USA

Breno (Foto: JOERG KOCH/Afp)
Breno (Foto: JOERG KOCH/Afp)

Millioner i erstatning
Breno og hans forsvarer hevdet at det var medisiner spilleren hadde fått fra det medisinske personellet i klubben, som utløste psykosen som fikk spilleren til å tenne på sitt eget hjem. Videre ble det hevdet at Bayern-spillerne nærmest har fri tilgang til medisinskapet.

Aktor krever at han må betale 1 million euro (ca 7,6 millioner kroner) i erstatning for den totalskadde luksusboligen han leide.

Les også: Mos imponerte FCKs nye trener med hattrick

Midtstopperen, som inneværende sesong knapt har vært i aksjon for Bayern München på grunn av skader, ble selv sendt til sykehus på grunn av røykskader etter brannen. Han var alene i huset da brannen oppsto, og ingen andre kom til skade.

Brenos nedbrente hus. (Foto: MICHAELA REHLE/Reuters)
Brenos nedbrente hus. (Foto: MICHAELA REHLE/Reuters)

Betale fire millioner i kausjon
Han ble varetektsfengslet fire dager senere, men betalte 4 millioner kroner i kausjon for å slippe ut etter 12 dager.

– Den tiltalte hadde drukket alkohol på tidspunktet, og han brukte flere tennere og muligens andre brennbare saker til å sette fyr på flere objekter rundt om i huset, hevder påtalemyndighetene.