VELTET: Alex Rasmussen. (Foto: PETER DECONINCK/Afp)
VELTET: Alex Rasmussen. (Foto: PETER DECONINCK/Afp)

Dansk sykkelproff utestengt i 18 måneder

– Det er en skandaledom, raser Alex Rasmussen.

Den danske sykkelproffen Alex Rasmussen er dømt til 18 måneder karantene av Idrettens voldgiftsrett (CAS) for brudd på meldeplikten.

Det melder flere danske medier onsdag. CAS har ikke offentliggjort dommen ennå, men Rasmussen selv har allerede kommentert den til hjemlige medier.

– Det er en skandaledom. Jeg har lagt alle kortene på bordet, men advokaten min informerte meg om at de mente jeg hadde begått et grovt brudd av meldeplikten. Jeg har det selvfølgelig forferdelig. Alt er ødelagt, sier han til Ekstra Bladet.

– Jeg forstår ikke at de ikke har tatt høyde for at også UCI har gjort feil i denne saken, påpeker dansken.

Les også: Dansk proffsyklist frikjent for brudd på meldeplikten
Les også: Dansk sykkelproff sparket for brudd på meldeplikten

Feilen han referer til er at det internasjonale sykkelforbundet (UCI) somlet med å gi han beskjed om den siste overtredelsen i meldeplikten. Rasmussen brøt meldeplikten for tredje gang 28. april i fjor, men fikk beskjed av UCI først ti uker seinere. Regelverket sier dette skal skje innen to uker.

Saken ble kjent på høsten, og dansken fikk umiddelbart sparken av sitt daværende lag, HTC-Highroad. I november i fjor ble likevel Rasmussen frikjent at Danmarks Idrettsforbund (DIF), nettopp på grunn av UCI-feilen.

Nå har likevel CAS bestemt seg for å forfølge saken.

– De må bare ta alle mine poeng og resultater. Bare jeg får lov til å kjøre ritt igjen. Jeg gir ikke opp. Jeg legger ikke opp nå, slår Rasmussen fast.

Dansken har denne sesongen kjørt for Garmin-Sharp, men onsdag ettermiddag bekreftet det amerikanske laget at de har gitt Rasmussen sparken.

Rasmussen er en temposterk rytter som har hatt stor suksess på bane de siste årene. 27-åringen står med fire VM-gull og ett OL-sølv, samt ett VM-sølv og bronse.

I år håpet han på ny suksess i OL, men dansken må nå stå over lekene i London.