HorgenDon (Foto: {C}hesteguiden.com, © Anders Kongsrud)
HorgenDon (Foto: {C}hesteguiden.com, © Anders Kongsrud)

Bjerke: Nordland med luring i V65-3

Her er dagens travtips og bonger.

V65-1: 3 Pingo Spring (8%) er forbedret. Holdt bra fra dødens sist, og var ikke mer enn en lengde bak vinneren 5 El Jaros (16%), som gikk i tet. Det skal ikke mye endring til i posisjonene før de bytter rekkefølge, og som halvparten så lite spilt er Pingo Spring interessant. 2 Happy Fill er en brukbar svenske. Ingen rakettstarter, selv om han var bedre med på notene sist. Havnet da i dødens og fullførte greit; avsluttet meget bra gangen før og har verdi på 4%. Startraske 7 Felix S (4%) leverte et fint prøveløp og er et uromoment etter drøyt to års pause. Favoritten 13 Prins Trøjborg har stort sett fått styre og stelle i tet i relativt enkle lag, kunne tapt sist om ikke Sanner Sid hadde galoppert. Scorer på starthurtigheten sin fra springspor. Kan selvsagt vinne igjen, men må trolig jobbe mer fra tillegg enn 41% indikerer.

V65-2: 11 Tyri Gubben (66%) galopperte i forsøket på å holde unna for selveste Tekno Odin i Bergen, og mistet en tid et godt stykke ned på 1.24-tallet. Hesten fungerte mye bedre aksjonsmessig enn tidligere. Gylden Balder hadde ikke hentet tillegg på Tyri Gubben da, men hentet 40m på Tyri Gubbens hardeste konkurrent 7 Norheim Jærv (16%) i dennes siste start på Leangen. Norheim Jærv ble oppsiktsvekkende defensivt kjørt der - nå forventer vi mer satsing, gjerne tidlig tet. Tyri Gubben må runde hestene bakfra nå, men det ser likevel lyst ut.

V65-3: 5 Horgen Don (8%) er bedre enn raden. Travet et greit løp etter galopp mot Stram Vaier og andre gode 19/5, men mistet en premie på oppløpsgalopp. Var enda bedre sist, da han kom meget godt tilbake til fjerde på 1.32,0/2140 etter å ha tapt minst 40m på galopp på startsiden. Med unntak av den brukbare favoritten 4 Odals Frøy (50%) er dette et høyst overkommelig lag for Horgen Don, som har kapasitet til å vise 1.30-tallet om han kommer seg feilfritt rundt.

V65-4: 8 CC Neo skuffet sist, men har ellers bare levert gode løp. Feilet vekk en topplass mot hester som International Lover, Mister Pepper, McDreamy og KLM Thunderadam 24/3, mens han leverte en flott opphenting til fjerde etter grov galopp i et løp Bogle Superb vant foran KLM Buymethemoon i påsken. Mye enklere imot nå - helt bortglemt på 4% selv med uviss form. Startraske 3 MT Extra Special (7%) er en annen luring. Klarte å slippe teten i sin første start i ny regi sist, og ble sittende fast. Ingen grunn til å gjenta den feilen om han skulle klare teten igjen. 3-årige 10 On Stride har vært bra og er overraskende lite spilt med 5%.

V65-5: En relativt svak poengjakt med 1 Daizy Ek (17%) og 6 Mastery As (9%) som tet- og seierskandidater som skal prøve å holde unna for noen brukbare fra tillegg. Av de mindre spilte der finner vi 13 Windshear. Fikk et upassende løp i dødens på 10 Frameable (22%) sist, og ga seg. Tapte for mye på galopp i tet gangen før, mens han tredje sist hadde krefter igjen som femte - ikke langt bak fjerdehesten Frameable. Er kjapp i vei med volte, kan få en fin posisjon og er en tenkbar skrell med sine 3%.

V65-6: 5 Lome Brage (27%) fortjener å gå til topps snart! Hadde vunnet uten galopp nest sist, og avsluttet meget bra til annen sist. Kunne fort stått med to seire med litt bedre glid. Er svært startrask, men når kanskje ikke teten med opponenten 4 Ramstad Odin (52%) på innsiden. Sistnevnte var ikke mer enn han måtte være i årsdebuten, og kjører favorittene mot hverandre kan helsmellen komme i et ellers vanskelig løp. 10 Skauga Tor (2%) har avsluttet fint i sine siste starter hjemme på Leangen, og blir kuskeforbedret.