Vålerenga straffer Pedersen med karantene

Vålerenga ga onsdag Marcus Pedersen én kamps karantene og en bot for å ha vært på byen og drukket alkohol få dager før kamp.

Oslo-klubben har siden mandagens 0-0-kamp hjemme mot Aalesund undersøkt påstander om bytur blant VIF-spillere natt til søndag. Onsdag ble det klart at Pedersen var spilleren flere medier har skrevet om de siste dagene.

– Dette har Marcus selv innrømmet, og vi har hatt en god prat med ham og hans rådgivere. Marcus har lagt seg flat og beklaget på det sterkeste det som skjedde, sier Vålerenga-manager Martin Andresen til klubbens nettsted.

Andresen varslet på forhånd at klubben ville gjøre grep om det skulle stemme at en av hans spillere hadde vært ute på byen.

– Som leder for en prestasjonsgruppe som har jobbet hardt og målbevisst etter en veldig tøff periode for klubben, så er det vondt å se at en spiller setter seg selv foran lagkameratene og klubben ved å gå på byen, og dermed får en langt fra optimal oppladning til kamp. På bakgrunn av dette har vi valgt å ilegge Marcus én kamps karantene og partene er enige om at han skal bøtelegges, opplyser VIF-manageren videre.

– I Vålerenga er vi avhengige av å ha spillere på laget som har fullt fokus på Vålerenga, som drar i samme retning og som er villig til å gjøre det som trengs for at vi som lag skal vinne fotballkamper sammen, sier Andresen. (©NTB)