Ronald Koeman og Harmeet Singh (Foto: Montasje/)
Ronald Koeman og Harmeet Singh (Foto: Montasje/)

Singh signerte for Feyenoord: – Dette er en fantastisk overgang

Fotballekspertene mener at Harmeet Singh må vise mer tålmodighet enn han har gjort i Vålerenga.

Rotterdam/Bergen (TV 2 Sporten): Vålerengas Harmeet Singh signerte torsdag formiddag kontrakten sin med nederlandske Feyenoord.

LES OGSÅ: Vålerenga og Feyenoord enige om Singh-overgang

Vålerenga ble enige med Feyenoord om overgangssummen tidligere denne uken, og Singh har sammen med sine representanter forhandlet om sin personlige kontrakt og gått gjennom medisinske tester. Nå er overgangen omsider klar.

– Dette er en fantastisk mulighet for Harmeet og en flott overgang for norsk fotball. Det er viktig at vi får solgt norske spillere til klubber av dette kaliberet!

Fireårskontrakt
Midtbanespilleren har skrevet under på en fireårskontrakt med Feyenoord. Etter det TV 2 Sporten erfarer betaler den nederlandske klubben Vålerenga mellom fire og fem millioner kroner i overgangssum.

– Dette er en fantastisk mulighet for Harmeet og en flott overgang for norsk fotball. Det er viktig at vi får solgt norske spillere til klubber av dette kaliberet, sier Singh sin agent Jim Solbakken til TV 2 Sporten.

– Hvorfor tok det såpass lang tid å få fullført overgangen?

– Det er en stor klubb og mange ting som må gås gjennom. Vi brukte 2-3 dager her nede, men det er normalt, svarer Solbakken.

Etter det TV 2 Sporten erfarer får Singh en årslønn i Feyenoord med en totalramme på mellom fire og fem millioner kroner.

TV 2 Sportens fotballkommentator Kasper Wikestad tror Singh kan bli «en hit» i Nederland.

SIGNERTE: Harmeet Singh signerte for Feyenoord. (Foto: TV 2 Sporten/)
SIGNERTE: Harmeet Singh signerte for Feyenoord. (Foto: TV 2 Sporten/)

– Jeg tror dette er en fantastisk overgang. Jeg mener Singh er et av Norges største talenter, og han har et stort potensial

LES OGSÅ:Vålerenga rundspilt av Sandefjord
LES OGSÅ: – Vi har full tillit til Martin Andresen

– En fantastisk overgang
– Jeg tror dette er en fantastisk overgang. Jeg mener Singh er et av Norges største talenter, og han har et stort potensial, sier Kasper Wikestad.

Wikestad tror imidlertid ikke at Singh blir «en umiddelbar hit» i den nederlandske storklubben.

– Han trenger nok litt tid i Feyernoord, men han kan bli en toppspiller. Det åpne spillet i Nederland tror jeg kommer til å passe ham svært godt.

– De store utfordringene blir jo å tilpasse seg språket, treningsmiljøet, nye lagkamerater og trener – men er absolutt en mann som kan tilføre laget mye når han får lært seg dette, sier han.

Kommentatoren tror Singh må smøre seg med tålmodighet i sin nye klubb.

– Han er jo bare 21 år og har allerede kommet på «halvkant» med sin forrige trener. Han kommer inn i et tøft regime i Nederland, og der må han takle motgang like mye som medgang. Hvis han trenger like lang tid som i Vålerenga, kan det bli tungt å slå gjennom. Han må være tålmodig og ikke tenke at han er så god at han fortjener å spille, sier han.

– En identitetsspiller for Vålerenga
Han synes samtidig det er trist at Vålerenga mister nok et talent.

– Jeg tror han kan bli en stor spiller om han klarer å kontrollere disse tingene. Det som er spesielt med Singh, er at han ikke har medfødt talent. Han har hatt gode treningsholdninger, trent mer enn alle gutta i klassen, jobbet sinnsykt hardt. Dette tror jeg kan hjelpe ham med å komme langt. Han må bare holde hodet kaldt å være tålmodig, konstaterer kommentatoren, før han slår fast:

– Det er svært synd at Vålerenga mister nok en ungutt. Han har vært en identitetsspiller for Vålerenga, sier Wikestad.

LES OGSÅ: Martin Andresen fortsetter i VIF - varsler endringer

Harmeet Singh (Foto: Frode Olsen)
Harmeet Singh (Foto: Frode Olsen)

- En god klubb å komme til
Fotballblogger Lars Sivertsen tror den nederlandske spillestilen vil passe Singh godt.

– Jeg tror absolutt han kommer til å bli en god spiller. Spillerutviklingen er bra i Nederland, de er flinke på dette. Et hakk bedre enn Italia faktisk. Samtidig når de henter han så må de han en plan for å bruke ham. De har ikke mye penger, så nå når de først bruker penger så har de en plan, sier Lars Sivertsen om Harmeet Singhs nye hverdag i Feyenoord.

TV 2s London-baserte fotballblogger mener Singh vil få det langt tøffere i Feyenoord enn på norsk jord.

– Det er viktig at han nå er klar over at dette er en stor overgang. Det kommer til å kreve mer innsats enn det det gjorde i Vålerenga, sier han.

– Singh har stagnert litt i det siste, så hans første utfordring blir jo å komme seg inn på laget Nå er han i den fasen av karrieren der han må spille fotball. Han har ikke godt av å sitte på benken. Han må jobbe veldig hardt. Den nederlandske ligaen er en tøffere tilværelse å tilpasse seg. Det er jo en mye mer profesjonell liga enn den norske, mener TV 2s fotballekspert Lars Sivertsen.