Ndure løper ingen flere konkurranser før OL

Jaysuma Saidy Ndure kommer ikke til å løpe flere konkurranser før OL. En liten avrivning i muskelen på baksiden av låret er årsaken til det.

– Jeg kommer til å ta det helt med ro de kommende tre ukene. Det er en avrivning i muskelen på et par centimeter som er årsaken til det. Det var den jeg merket i 100-meterfinalen i EM, sa han til NTB under elitestevnet på Lillestrøm tirsdag.

Der var han til stede for å få en utmerkelse som Romerikes beste idrettsutøver i 2011-sesongen.

– Jeg hadde tenkt å løpe i Diamond League-stevnet i Monaco 20. juli, men det blir det ikke noe av nå, for jeg blir ikke klar. Derfor er det bare OL som teller for meg fra og med nå. Min neste konkurranse blir i London-OL, sa Ndure.

Han løp inn til bronsemedaljen på 100-meteren i Helsingfors-EM, men bestemte seg for å stå over 200 meter. Etter EM-bronsen varslet han at han blir å regne med på den distansen også i OL.

– Jeg mener sjansene mine i OL er minst like gode på 100 som på 200 meter. Mange kommer til å få seg en overraskelse når de ser meg løpe 100-meteren i OL, sa Ndure til NTB i Helsingfors i forrige uke. (©NTB)