Vinni og Katarina Flatlant i Heder og Hammer
Vinni og Katarina Flatlant i Heder og Hammer

Vinni: – Jeg vil ikke at sønnen min skal bli musiker

Rapperen håper at sønnen unngår hans fotspor. Se video!

Denne uka får vi bli med hjem til Øyvind «Vinni» Sauvik i «Heder & Hammer». Programleder Katarina Flatland og hennes designteam skal pusse opp et godt brukt kjøkken i rapperens vestkantleilighet i Oslo, og mellom slagene blir det som vanlig tid til en dypere prat med verten.

Vinni, som tidligere har stått åpent fram med sitt narkotikamisbruk, forteller at han håper at sønnen ikke følger hans fotspor når det kommer til karriere.

– Jeg har en ambisjon om at når han skal gjøre opprøret sitt, så er det ikke musikk. Han blir forhåpentligvis revisor. Jeg vil ikke at han skal bli musiker - det er et slitsomt liv, sier Vinni i klippet du kan se ovenfor.

Vendepunktet kom med sønnen

Vinnis sønn Leonel ble født i 2008. Det ble et vendepunkt for rapperen.

– Jeg har levd i 30 år og bare tenkt på meg selv, plutselig kom jeg til et punkt hvor det ikke handler om meg i det hele tatt lenger, sa han i «Hver gang vi møtes» tidligere i år.

Se Vinni fremføre Halvdan Sivertsens «Sommerfuggel i vinterland» her.

Avslørte narkotikamisbruk etter å ha blitt provosert

Den tiden det bare handlet om Vinni var det hans forhold til narkotika som stod for de største presseoppslagene om rapperen. Den største kontroversen startet med et intervju i magasinet Spirit fra 2002. Der fortalte rapperen at han ikke hadde spilt inn et eneste vers på sitt nye album i nykter tilstand. Til «Heder & Hammer»-programlederen forteller han at han allerede før intervjuavtalen planla å ikke legge bånd på noe.

– Akkurat på vei til det intervjuet som skapte mest furore tenkte jeg at «nå skal jeg dra på». Jeg hadde blitt provosert av Thomas Talseth, som gjorde det intervjuet og som da var redaktør i Spirit, fordi han akkurat hadde skrevet en leder der han mente at norske artister var så kjedelige og lite ærlige.

Overrasket over reaksjoner

«Kjedelig» og «lite ærlig» ble langt fra stikkordene i Talseths neste intervju. Avsløringen om narkotikamisbruk sjokkerte mange, men for Vinni selv var det ikke noen stor greie å snakke om det.

– For meg var det jævlig naturlig. Alle hip hop-artistene jeg hørte på, alle låtene, handlet om det. Å banne litt og å bølle. Tupac var sånn og Ice Cube var sånn, og jeg hadde nettopp skrevet et album som handlet om det. Og det var vel bare det at folk ikke fikk med seg tekstene på engelsk, selv om de stod trykket i coveret. Derfor ble jeg litt overrasket over reaksjonen. Hvis jeg hadde gått rundt og løyet så hadde jeg kanskje tegnet et fint bilde, men om folk da hadde funnet ut hvordan jeg var i ettertid hadde det vært mye verre, sier Vinni.

– Å skape illusjonen om det perfekte mennesket, jeg tror det kommer tilbake og biter deg i rassen. Bare se på Britney Spears.

Du kan se alle intervjuene med Vinni i «Heder & Hammer» mandag til torsdag klokken 19.00 denne uka. Neste uke er det komiker og programleder Terje Sporsems hjem som skal til pers. Se hvordan kjendisene har fått pusset opp hjemmene sine her!

Merknad: Innspillingen av «Heder & Hammer»-programmene med Vinni ble gjort i 2011. Siden den tid har han og Tone Oraini Selfors , som vi også får møte i denne ukes programmer, gått fra hverandre.

Vinni_hederoghammer
Vinni_hederoghammer