Spirit (Foto: {C}hesteguiden.com, © Anders Kongsrud)
Spirit (Foto: {C}hesteguiden.com, © Anders Kongsrud)

V5 Momarken: Formhesten Spirit of Forests i DD-1

Her er Morten Rustads travtips og Anders Mikkelborgs bongtips!

V5A-1: Raske 7 River Kemp (35%) har det blitt feil for i alle årets fem starter, bortsett fra da han ble toer bak den svenske vinnerhesten Zivertson 17/4. Meget god i årsdebuten gangen før etter å ha galoppert i tet, for tung reise på Jarlsberg 4/5, dro helt unødig hardt i tet 1/6 og tapte for gode Vasadu, mens det sist ble galopp i kamp om teten. Havnet 50m bak feltet, men ble kjørt hardt på opphenting. Angrep runden fra mål, men feilet naturlig nok som sliten i siste sving. Har nok en gang en billig oppgave, må prøves for tet og fortjener en seier. 2 Mahonia (17%) møter enklere lag enn sist og er en mulig tethest, 10 Olaf (10%) dukker opp i ny regi etter nesten to års pause. Var ok som 3-åring.

V5A-2: Ganske åpent med en del luringer. 6 Eik Lina (6%) tapte 20-25m på tidlig galopp i V75 sist, og fikk en tung reise i tredjespor og dødens mot gode hester. Godkjent fra tet gangen før etter å ha fått hardt trykk. 5 Eldpia (6%) hang bare med sist. Hadde trolig vunnet uten galopp i tet 600 fra mål gangen før, og slått 8 Elding Tora (17%). 9 Tronjasol (2%) er ikke noen løve, men var positiv etter å ha tapt 40-50m på startgalopp i Åmål sist.

V5A-4/B-1: 2 Seile Perla (54%) var meget positiv på jarlsberg sist, og anfører sammen med 3 Drømmina (15%), som det ble feil for i samme løp, og til en viss grad formsterke 1 Irma (6%) strekhester det ikke skal bli enkelt for tillegget å innhente. 4 Myklejenta (5%) har vært bra i sine to siste stater og er den mest kapable av dem, men det spørs om kusken treffer starten. Superdype 8 Flammen Stilig (1%) var uheldig på Arvika sist, og er i mye bedre form enn det ser ut.

V5B-3: Dette kan bli riktig for 9 Fashion Albert (14%). Har vist veldig fin form en stund - senest som god toer bak Pebbe Simoni i temmelig hardt lag. Har greit spor i dette dameløpet, og storfavoritten 2 Corazon Amok (47%) - som tapte knepent for Superatrix sist og har et billig løp - blir hardt utfordret av lynraske 3 Bicc's Dignity (1%) på startsiden. Sistnevnte er i brukbar form, men det er ikke sikkert den urutinerte kusken klare å stagge ham, noe som kanskje kan skape litt vansker for favoritten. 6 Thai Photo (2%) gikk brukbart mot flere gode sprintere sist, satt stengt gangen før og er på gang.

V5B-5: Et meget fint løp for 6 Mosquito de Mill (12%). Har hatt pause, men var bra i temmelig harde selskap de to siste gangene. 4 Chippon (9%) stikker til tet, men på denne lange distansen kan det godt hende han slipper. Mosquito de Mill har flere ganger demonstrert fin starthurtighet om det prøves - senest på Bjerke 11/4 - og kan være den som eventuelt kommer og overtar. Av de mer dype er 9 KN Wind (5%) i form og får en mer økonomisk reise enn sist.

V5-1: To luringer bak 3 Elegant (26%) og 8 Steinrig (18%): 4 Dallas (7%) har levert flere gode løp etter å galoppert, og ellers tapt mye i starten. Travet feilfritt fra annen rekke i autodebuten 4/6, og nærmet seg vinneren Solberg Rasken etter en fin avslutning. Står i første rekke bak bilen idag og kan overraske om han er brukbart med underveis. Usikre 12 Frøken Franzen (4%) er mye bedre enn raden. Hadde knivet med 11 Hegg Balder (19%) om annenplassen 20/5 uten galoppen i siste sving, og viste fin fart mellom feiltakene på Jarlsberg gangen etter. Nå sist ble det galopp på startsiden, samt da hun smatt ut i dødens 600 fra mål etter å ha kommet frem innvendig. Kunne kjempet om seieren ellers; endte opp kun en lengde bak treeren Hegg Balder, som bare gikk på det jevne.

V5-2: 8 Logical Fantasy (4%) holdt fint fra dødens i debuten på Biri 25/5, og var bra til fjerde i hardt lag gangen etter - leverte faktisk et noe bedre løp enn treeren 7 Enjoy Va Bene (25%). På Bjerke sist ble han litt hindret etter start, men var likevel godt med som fjerdehest da galoppen kom i første sving. Måtte siden bakkes i tredjespor, og det meste ble feil. Dårlig spor på sprint for amatørkusk er opplagte minusfaktorer, men hesten er god nok om kusken satser offensivt. 9 Kingstile (22%) var klart forbedret sist.

V5-3: 8 Nibley LB (30%) tapte bare knepent for gode Jamie Bonanza sist, og er klart på vei opp. God mulighet i relativt svakt felt. Flere dype som kan slå til om den gode favoritten svikter. 6 Sir Spinville (3%) holdt fint fra dødens sist. Gangen før ble alt feil. Har vist form og blir solid kuskeforsterket. 12 Onimusha (1%) feilet vekk annen og en 1.16-tid bak Pretty Des i monteløp sist, og virket klart forbedret. 11 Photomaker (11%) gikk bra etter å ha blitt diskvalifisert for galopp 3/5.

V5-4: 9 Pearl Harbour D (3%) er i langt bedre form enn resultatene indikerer! Satt i tredje innvendig da han galopperte etter en runde sist, havnet 30m bak feltet, men kom godt tilbake og passerte mål på høyde med femtehesten. Holder altså sin fine form og kan slå til her uten galopp. Noen andre dype siden favorittene har dårlige spor: 2 Emilie Dreams (4%) holdt farten fint etter innvendig reise i lunsjen sist, viste fremgang og er meget startrask. Det samme er 6 Moratella (1%), som var positiv i årsdebuten 18/6 der hun feilet vekk en trippelplass på oppløpet. 10 Asafa (4%) avsluttet fint i et lunsjløp Beijing Silas vant sist. Ble da kraftig hindret ut mot oppløpet.

V5-5: 7 Megamuscle (73%) imponerte i norgesdebuten, og blir naturlig nok stor favoritt. 1 Kendrick's Pride (11%) er hovedmotbudet. Vant kontrollert etter pause på Momarken 5/6, og fullførte tappert etter å ha travet stort sett hele løpet i tredjespor i Sverige sist. Det spørs om han er rask nok til å forsvare sporet; skummel om det løser seg.