leons
leons

Sjekk hvilken Real Madrid-spiller som er broren til Tour-stjerne

– Jeg liker å se ham spille, forteller stjernesyklisten.

Visé (TV 2 Sporten): Luis León Sánchez skadet hånden sin på gårsdagens etappe til Seraigne. Spanjolen ble fraktet til sykehus for å ta røntgenbilder av hånden. Besøket gikk kjapt unna. Sánchez skulle nemlig rekke EM-finalen i fotball.

– Vi var på plass på hotellet klokken åtte, forteller Sánchez til tv2.no.

LES: Pass deg, her kommer «The Tourminator»

Dobbel lykke
Senere på kvelden fikk Rabobank-rytteren telefon fra sykehuset. De fortalte at det ikke var brudd i hånden. Da Spania senere ble europamestere var kvelden komplett for Sánchez.

– Jeg er svært glad for at vi ble europamestere. Jeg er lei meg for at vi slo italienerne også i en annen sport, humrer Sánchez.

28-åringen er storebroren til Real Madrid-spilleren Pedro Leon. Leon var på utlån til Getafe forrige sesong. Han ble nylig lånt ut til Getafe for nok en sesong. Sánchez er tydelig stolt når han snakker om lillebroren.

– Jeg liker å se ham spille, sier Sanchez.

LES: Her er den mest lettkledde Tour de France-rytteren

Hang seg på farens sykkelturer
Familien Leon har vært utsatt for flere tragiske hendelser. Luis Leóns storebror, Leon, døde i en motorsykkelulykke i 2006. Både Luis León og Pedro peker opp mot himmelen hver gang de henholdsvis vinner og scorer mål.

Rabobank-rytteren begynte å sykle mye allerede som fire-åring. Faren hans jobbet som politimann i Baskerland. Da faren ble påkjørt av en ETA-terrorist måtte pappa Sánchez sykle som en del av rehabiliteringen. Luis León hang seg på farens sykkelturer for å holde ham med selskap. Resten er historie.