Martin Andresen (Foto: TV 2/)
Martin Andresen (Foto: TV 2/)

Null mål for «nye» Vålerenga

Aalesund nærmest scoring på Ullevaal.

Vålerenga-
Aalesund 0-0

Se høydepunktene i videovinduet øverstAalesund har aldri klart å slå Vålerenga på Ullevaal i Tippeligaen. Det klarte de heller ikke mandag, men AaFK var nærmest seier på en glissen nasjonalarena.

Lagkaptein Daniel Arnefjord misbrukte det som må betegnes som kampens største sjanse like etter pause, da headingen hans strøk stolpen bak Lars Hirschfeld.

Vålerenga hadde varslet endring av både formasjon og spillestil etter krisemøtene forrige uke, og endringen kom i form av en nykomponert 4-4-2-formasjon.

– Skaper ikke nok selv
Det hjalp altså ikke nevneverdig for hardt pressede Martin Andresen, som måtte se laget sitt tusle av banen uten seier for femte kamp på rad.

– Vi mangler kvalitet på den siste tredjedelen i dag, ellers så føler jeg at vi er gode på dødball, og vi får noen sjanser på klabb og babb. Så gjorde vi et par store feil sentralt i banen, som gjorde at de fikk overganger, men ellers så hadde vi relativt god kontroll. Vi skaper ikke nok selv, men det får vi bare jobbe med, sier Andresen til TV 2s reporter like etter kampslutt.

– Ønsker å spille som Spania
Ambisjonene er det fortsatt ikke noe i veien med, men manageren evner også å være pragmatisk.

– I utgangspunktet ønsker vi å spille som Spania gjorde i går, men da må vi være gode nok til å gjøre det. Det klarer vi ikke ennå, og da må vi gjøre noen innrømmelser. Motstanderen må gjerne få ligge og trille ballen på egen halvdel, det er greit. I min verden så teller ikke det som possession, sier Martin Andresen.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Martin Andresen her

Skuffet Rekdal
Mens Andresen så en kamp mellom to jevngode lag, mener Kjetil Rekdal at Aalesund var best.

– Vi er skuffet over at vi ikke vinner, og det må vi få lov til å være synes jeg. VI har vel mest possession, og vi har mest sjanser, men vi scorer ikke mål. Det er trist, men fotballmessig så gjør vi en god bortekamp. Vi kontrollerer Vålerenga i det meste egentlig. De har noen dødballer og noen kontringer, og det er stort sett det de har, sier Rekdal.

Når det blir spørsmål om hva AaFK vil foreta seg når overgangsvinduet åpner, vil ikke Rekdal utelukke at det kan skje noe.

– Ja enten det, ellers må vi gjøre noe spesielt med dem vi har. Men det er bedring i dag, de skal ha det. Det er små marginer her, og at Sellin ikke scorer i dag, og at vi ikke får mål på de andre sjansene vi har, det er surt for oss. Vi hadde veldig lyst på en seier her, sier Aalesund-treneren.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Kjetil Rekdal her

VIF best i starten
Det startet bra for Vålerenga, som gikk rett i angrep, og fikk kampens første avslutning før vi hadde passert to minutter.

Et langt innkast fra høyrekanten gikk helt inn til Simon Larsen som hadde stilt seg opp midt foran mål, men headingen fra høyrebacken gikk rett på Sten Grytebust.

Like etterpå fikk VIF en farlig kontringsmulighet, men Håvard Nielsen ble stoppet av Jonatan Tollås Nation akkurat da han var i ferd med å sette fart mot mål.

Nølende Sellin
Aalesund første gode mulighet kom ved Kjell Rune Sellin etter elleve minutter, da spissen var på vei alene gjennom mot Lars Hirschfeld. Sellin stoppet opp og nølte, og Fegor Ogude fikk spurtet tilbake og blokkert skuddet fra trønderen.

Like elegant var ikke Ogude etter 19 minutter, da Christian Myklebust var i ferd med å løpe gjennom Vålerengas forsvar. Myklebust ble stoppet med ulovlige midler, og Ogude ble belønnet med gult kort.

Frisk periode
Rundt halvtimen var bortelaget i ferd med å feste et ørlite grep om kampen. Kjell Rune Sellin kom seg nesten til en ny stor mulighet like foran Vålerengas mål, men fikk ikke avsluttet skikkelig. Minutter senere ladet Michael Barrantes storkanonen fra over 20 meter, men Lars Hirschfeld fikk kastet seg til siden og reddet til corner.

Så var det Vålerengas tur igjen. Høyreback Simon Larsen kom helhjertet opp langs kanten og fikk lagt inn mot Håvard Nielsen, som ikke klarte å få til en skikkelig avslutning.

Og nå svingte det skikkelig på Ullevaal. Hugues Wembangomo raidet ned langs Aalesunds høyrekant der VIF-back Joachim Thomassen la seg ut for sommersalg, og fikk lagt ballen tilbake til Christian Myklebust, som avsluttet kontant fra ti meter.

Uheldigvis for de oransje var Lars Hirschfeld også denne gangen med på notene, og fikk parert skuddet som kom susende rett mot målvakten.

Nesten for Hæstad
Like før pause fikk Vålerenga sin desidert største sjanse til da i kampen. Fra rundt åtte meter klarte Kristofer Hæstad å sette ballen midt i kneet på Sten Grytebust, mye takket være at midtbanegeneralen ble kraftig presset i skuddøyeblikket.

Omgangens siste store enkeltmannsprestasjon kom fra Bojan Zajic, som rullet ti meter etter en takling fra Michael Barrantes. Sistnevnte fikk helt korrekt se det gule kortet for fellingen.

Arnefjord centimeter unna mål
Etter pause var det Aalesund som startet friskest. De oransje fikk frispark på høyrekanten etter en hands fra Joachim Thomassen, som endte med gult kort.

Frisparket svinget Jo Nymo Matland inn mot kaptein Daniel Arnefjord, som headet centimeter utenfor fra kort hold.

Amper stemning
Like etterpå skulle det bli meget ampert på Ullevaal. Dommeren droppet ballen etter at Jason Morrison hadde lagt nede med en hodeskade, og Aalesund benyttet anledningen til å gå rett i angrep.

Det likte ikke Mohammed Fellah, som ruste altfor sent opp i Michael Barrantes med full tenning, og pådro seg gult kort for fellingen.

Kjell Rune Sellin misbrukte sin tredje store målsjanse etter 65 minutter. Spissen mottok en nydelig gjennombruddspasning fra Christian Myklebust like foran Vålerengas mål, men brukte nok en gang for lang tid, og skuddet ble blokkert av André Muri.

Farligst på overganger
Etter dette fulgte en god periode for hjemmelaget, som spilte Aalesund lavt i banen. Dette åpnet opp for kontringer for gjestene, som stort sett satset helhjertet når mulighetene bød seg.

Kjetil Rekdals lag utnyttet imidlertid overgangene heller dårlig, for manglende presisjon i pasningsspillet førte til unødvendige balltap.

Nå gikk det litt lengre tid mellom de store mulighetene, men Aalesund var farligere på overganger enn det Vålerenga var i sitt etablerte spill.

Innbytter Tremaine Stewart fikk en gyllen sjanse til å bli dagens helt seks minutter før ordinær tid var ute, men avslutningen ble altfor puslete fra jamaicaneren.

Også kampens siste mulighet var det Aalesund som stod bak, men headingen fra innbytter Sander Post på overtid gikk utenfor mål.

Venter fortsatt på borteseier
Etter poengdelingen ligger Aalesund fortsatt på niendeplass, poenget foran Vålerenga som er nummer ti med én kamp mindre spilt.

Kjetil Rekdals mannskap har fortsatt ikke vunnet på bortebane denne sesongen, mens Vålerenga nå har tre strake hjemmekamper uten seier.

Var dette et steg i riktig retning for Vålerenga?
Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!

Lagoppstilling Vålerenga (4-4-2):
Lars Hirschfeld - Simon Larsen, André Muri, Fegor Ogude, Joachim Thomassen - Mohammed Fellah, Kristofer Hæstad, Bojan Zajic, Martin Pusic - Marcus Pedersen, Håvard Nielsen
(På benken: Gudmund Taksdal Kongshavn, Aleksander Solli, Veigar Páll Gunnarsson, Morten Berre, Dawda Leigh, Nicolai Næss, Kamer Qaka)

Lagoppstilling Aalesund (4-4-1-1):
Sten Grytebust - Hugues Wembangomo, Jonatan Tollås Nation, Daniel Arnefjord, Jo Nymo Matland - Christian Myklebust, Fredrik Ulvestad, Jason Morrison, Demar Phillips - Michael Barrantes - Kjell Rune Sellin
(På benken: Ole Christian Rørvik, Edvard Skagestad, Ville Jalasto, Amund Skiri, Fredrik Carlsen, Sander Post, Tremaine Stewart)

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk