Northug rulleski
Northug rulleski

Northug : – No smell det!

Petter Northug fikk skikongelig behandling med helikoptertransport og limousine da han ankom Sunne – etterpå advarte han svenskene.

Søndagens showrenn i Sverige foran 12000 ble en flott minnemarkering for den avdøde norske langrennstreneren Inge Bråten. Rulleskirennet var også første gang siden sykdomsproblemene meldte seg i februar at Northug tok på seg startnummeret.

Mobbet av speaker
Det fikk han høre i Sverige, speakeren presenterte Northug med å si at han har vært usynlig i lang tid og at han knapt nok hadde hatt en sesong i det hele tatt. I går kveld var alt ved det gamle – med Northug på topp, selv om han før start sammenlignet seg selv med en rusten dieselmotor da TV 2 snakket med ham.

– Nå gjelder det å få laget en ordentlig grunnmur. Når vinteren kommer, skal jeg være i form og klar til mange tøffe dueller, sa skikongen til TV 2.

– Hva sier du til alle svenskene som sier du har vært usynlig så langt i år?

– Ja, no smell det!

Les også: Northug og Hellner hedrer Bråten med rulleskiduell

Populær i Sverige
Northugs elsk/hat-forhold til Sverige og svensk skisport er velkjent. Northug elsker å terge naboene i øst, men samtidig er han utrolig populær. Det var heller ingen tvil om hvem arrangørene og publikum ventet mest på i Sunne. Northug ankom i helikopter før han ble fraktet videre til startområdet i spesialbestilt limousine. Som takk for VIP-behandlingen, leverte nordmannen fra første stavtak.

Rett i forkant hadde han trent i over tre timer i Lillehammer, men det var det ingen som kunne se etter start. Northug fosset fra i konkurransecomebacket etter at han tok en pause på grunn av sykdom i februar - alt tyder på at langrennsstjernen er i rute foran vinterens VM-sesong.

Charlotte Kalla vant kvinneklassen foran Ida Ingemarsdotter og overraskelsen Maja Dahlqvist.

Rulleskirennet «Inge Bråten Memorial» søndag:

Menn:

1) Petter Northug, Norge, 2) Ragnar Bragvin Andresen, Norge, 3) Tord Asle Gjerdalen, Norge, 4) Fredrik Jonsson, Sverige, 5) Robin Bryntesson, Sverige.

Kvnner:

1) Charlotte Kalla, Sverige, 2) Ida Ingemarsdotter, Sverige, 3) Maja Dahlquist, Sverige, 4) Sandra Hansson, Sverige, 5) Anna Haag, Sverige.