Mitsubishi 3000GT/Dodge Stealth er i utgangspunktet en og samme bil   med bare noen visuelle forskjeller. På bruktmarkedet kan du her få mye bil for pengene   men sjekk nøye før du kjøper.
Mitsubishi 3000GT/Dodge Stealth er i utgangspunktet en og samme bil med bare noen visuelle forskjeller. På bruktmarkedet kan du her få mye bil for pengene men sjekk nøye før du kjøper.

Mitsubishi 3000 GT: Rått, rødt og rimelig

Fullblods sportsbil trenger ikke å koste mer.

For de av oss som ikke har råd til å kjøpe eksotiske sportsbiler nye, er bruktmarkedet et flott alternativ. Der finnes nemlig biler i alle mulig prisklasser. Noen er overraskende billige med tanke på hva de kostet som nye og hva du får for pengene.

Det er nemlig de tidligere eierne som har tatt tapet – og nå kan du skumme fløten.

Blant de mer Gatebil-inspirerte bilkjøpene i sjangeren sportscoupé – er Mitsubishi 3000 GT. En skikkelig godbit, som dessuten er ekstra godt tilpasset norske forhold gjennom at den også ble levert med firehjulstrekk.

Vi har funnet en 1992-modell VR4 med twin turbo som bare skal ha gått 119.000 kilometer og som er omfattende restaurert det siste halvannet året. Det er også satt inn et passe heftig stereoanlegg, blant annet med to subber á 50 kilo!

Bilen blir din for i underkant av 200.000 kroner.

Se hele annonsen for bilen her her

Del med dine Facebook-venner

Messi på hjul

3000 GT er en bil som virkelig boltrer seg i tekniske finesser. Den var den den kom på mange måter bilverdens svar på Barcelonas Lionel Messi.

Med dobbel turbo, mulighet for justerbart understell (bilen senker seg blant annet automatisk ved 120 km/t), 4WD, firehjulssving og aktive spoilere både foran og bak var dette en bil som på flere områder var forut sin tid.

Den ble vist som konseptbil første gang i 1989 – og kom på markedet året etter.

Mange sendte den linjelekre GT-en lange blikk. De fleste ble imidlertid brutalt vekket da de sjekket prisen. Som et resultat ble det kun importert én slik bil til Norge som ny.

LES OGSÅ: Toyta GT 86: Jo da – de kan lage morsomme biler også!

Sprek og legendarisk

Likevel finnes det et godt utvalg av modeller på bruktmarkedet. Mange av dem stammer fra USA og Japan – der bilen har en slags legendestatus i gatebilmiljøene.

Den konkurrerer i utgangspunktet mot biler som Nissan GT-R, Toyota Supra, Nissan 300 ZX og Mazda RX-7 – og var sammen med disse med i Fast and Furious-filmene.

Den grommeste motoren er VR4-en med 3-literen på rundt 300 hk. Disse er imidlertid sjeldne – og mer vanlig er den samme 3-literen med 286 hk/427 nm.

Det er krefter nok i disse også. 0–100 km/t går unna på 5,5 sekunder – og toppfarten er hele 280 km/t.

Ellers finnes det flere 3-litere på 224 hk og forhjulstrekk/272 nm – eller sågar med 160 hk i Dodge Stealth-versjonen. Sistnevnte blir imidlertid noe tam i forhold til de andre.

Etter hvert kom den også som cabriolet.

Slik ser det ut inni en brukt GT3000.
Slik ser det ut inni en brukt GT3000.

LES OGSÅ: Nissan GT-R: Denne mannen har akkurat nå en fantastisk dag på jobben

Vær obs

Takket være friske motorer, justerbart understell og 4WD er det dessuten en god og balansert bil å kjøre. Det som kan være greit å være oppmerksom på er at den takket være den høye vekta (drøyt 1.700 kilo) kan være litt vrien å stoppe på glatte, norske vinterveier.

Dessverre er det noen problemer med all teknikken også. Blant annet er girkassene kjent for å streike. Det ble noe bedre fra 1994-modellene, men fremdeles verdt å sjekke nøye før kjøp.

Det samme gjelder firehjulssving og det justerbare understellet – alt sammen er ting som koster flesk hvis det må repareres.

Priser

Interiøret er dominert av mye plastikk – men det er gode seter, høy midtkonsoll med joystick-girspake og plass til to små i baksetet.

Prisene varierer ellers mye, avhengig av motorisering, årsmodell, km-stand og generelt vedlikehold. Men et bra eksemplar med fornuftig km-stand (helst under 150.000 km) blir din for i underkant av 200.000 kroner. Det er mye bil for pengene.

Bilen vi har funnet virker altså å være over snittet vedlikeholdt – og ikke minst oppgradert - de siste årene. Det er en japanskimportert 1992-modell med 3-literen på 286 hk. Prisantydningen er på 215.000 kroner.

Denne bilen er til salgs på finn akkurat nå.
Denne bilen er til salgs på finn akkurat nå.

LES OGSÅ: Kule og sjeldne bruktbiler – her kan du oppdage en helt ny verden