øl
øl

- Øl, øl og mere øl

...og litt vafler. Se KulTour episode 2 her: Belgisk mat og drikke

Belgia er kanskje ikke det første landet vi i Norge tenker på når det gjelder mat og drikke, men da tar vi ganske så feil. Maten er naturlig nok franskinspirert, men gjerne servert med “tyske” porsjoner. Er du i Liege har du et stort utvalg restauranter du kan velge mellom. Da vi besøkte byen fikk vi spiste vi deilig tapas på El Pica Pica og besøkte en veldig god italiensk restaurant som heter Le Danieli . Men er man i Belgia så vil man jo kanskje aller helst smake på den lokale maten. Da må man se etter små kafélignende restauranter som man finner overalt, både i Liège, men også i resten av Belgia. Her er gjerne far på kjøkken, mens mor serverer og all maten er av lokale råvarer. Veldig godt og anderledes.

Skal man ta turen til Liège er det en utall av hoteller man kan velge. Alt fra fem stjerners som ærverdige Crown Plaza til små herberger. Vi bodde på Hotel Hors Château, et lite tre stjerners hotel, med små, men komfortable rom og kort vei til sentrum. Og en av de lengste trappene jeg kan huske å ha sett.

kultour2
kultour2

Heldigvis slapp vi å gå opp den når vi skulle hjem etter en tur på byen. For er man i Liège merker man fort at dette er en by der man liker å gå ut om kvelden. De små gatene rundt Place Saint Lambert er fulle av barer og diskoteker som byr på et rikt og underholdende kvelds- og natteliv.

Og ramler du innom baren Vaudrée 2 så er det eneste problemet du kommer til å det faktum at de har over 1000 øl å velge mellom. Prøv gjerne noe lokalt, som resten av Belgia kan de brygge øl i Liège.