Cesc Fàbregas og Arsène Wenger (Foto: LLUIS GENE/Afp)
Cesc Fàbregas og Arsène Wenger (Foto: LLUIS GENE/Afp)

Wenger: – Spania har forrådt sin egen spillestil

Arsenals manager mener EM-finalisten spiller for å unngå tap, snarere enn for å vinne.

Se EM-finalen mellom Spania og Italia på TV 2/TV 2 HD og tv2sumo.no kl. 20.45 (sendestart kl. 19)

Spanias tiki-taka-spill har lenge forbløffet en hel fotballelskende verden, men i løpet av EM i Polen og Ukraina har spillestilen også fått en tallrik skare av motstandere.

Kritikken går ut på at spanjolene med sine overlegne pasningsferdigheter dreper kampene ved å holde ballen for mye i laget uten å angripe, og at en dermed ender opp med kjedelige oppgjør.

– Forræderi
Nå kaster også Arsène Wenger seg på bølgen, og serverer følgende bredside mot de regjerende mesterne:

– De har forrådt sin egen filosofi, og gjort den om til noe mer negativt. I utgangspunktet ville de ha ballinnehav for å angripe, og vinne kamper. Nå ser det ut som om de først og fremst spiller sånn for å unngå tap, skriver Wenger i sin blogg.

Les også: – Ikke Spanias skyld at de blir oppfattet som kjedelige
Les også: Iniesta avviser kritikken: – Vi spiller ikke kjedelig

– Fortsatt fantastiske
Franskmannen mener likevel at Spania er knepne favoritter mot Italia i EM-finalen, spesielt på grunn av at han forventer at spanjolene er litt mer uthvilte.

Han tror i samsvar med egen kritikk at vi ikke kan forvente å se et Spania som går rett i strupen på Cesare Prandellis utvalgte.

– De er blitt mer konservative, og de vil ikke gi vekk ballen, fordi de vil ikke at motstanderen skal få en mulighet til å score. Det er inntrykket en sitter igjen med etter EM. Ja, det kan være vanskelig å bryte ned defensive motstandere, men dette er en utfordring som alle suksessrike lag står overfor. De er fortsatt et fantastisk lag, men de er mindre gjennombruddshissige enn tidligere, konkluderer Wenger.

Fotball-EM i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk