Ruud Gullit (Foto: FRED ERNST/Afp)
Ruud Gullit (Foto: FRED ERNST/Afp)

Nederland-legende vil ha landslagsjobben

– De bør gi jobben til Gullit, sier Ronald Koeman.

Etter Nederlands katastrofale innsats i EM valgte trener Bert van Marwijk å trekke seg med umiddelbar virkning.

Nå er jakten på hans erstatter i full gang, og da er det enkelte håpefulle som ikke er sene med å lansere seg selv som en kandidat for jobben.

– En stor ære
Fremst i rekken står Ruud Gullit, som var kaptein for Nederland da de oransje vant EM i 1988.

– Hvis de ringer meg denne uken, vil jeg anse det som en stor ære å ta jobben. Jeg vet at jeg kan gjøre det. Jeg har tapt mye som manager, men folk glemmer at jeg også har vunnet mye, både som spiller og manager, sier Gullit, ifølge Sky Sports.

Gullit har hatt en særdeles nedadgående karrierekurve etter at han startet som manager i Chelsea i 1996, og har siden vært innom Newcastle, Feyenoord og LA Galaxy, før han fikk sparken i russiske FC Terek Grozny i 2011.

Støttes av Koeman
Likevel får han full støtte fra tidligere landslagskollega Ronald Koeman.

– De bør gi jobben til Gullit. Han har det som skal til for å hanskes med disse spillerne, og han er den beste mannen til jobben.

Selv har Koeman andre ting å sysle med.

– Jeg vil ikke ha den jobben. Jeg har nettopp signert en ny avtale med Feyenoord. Vi har kvalifisert oss til Mesterligaen med en drøss unge talenter, og jeg foretrekker å jobbe med dem, sier Koeman, ifølge Sky Sports.

Sjokkert Hiddink
Heller ikke Guus Hiddink ønsker å flytte på seg.

– Jeg er ikke tilgjengelig. Jeg vil ikke ha jobben, sier veterantreneren, som for tiden er opptatt med russiske FC Anzhi.

Hiddink mener det vil ta lang tid å lege sårene fra fiaskoturneringen.

– Jeg ble sjokkert over hvor fort Van Marwijk var ferdig. Det vil ta lang tid å takle alle følelsene i det nederlandske laget, både for treneren og for spillerne. Dette er ikke bra for nederlandsk fotball, sier 65-åringen.

Fotball-EM i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk