Travhest (Illustrasjonsfoto) (Foto: SCANPIX/SCANPIX)
Travhest (Illustrasjonsfoto) (Foto: SCANPIX/SCANPIX)

V5 Forus: Siv med montévinner

V5-1: Vanskelig å forestille seg noe annet enn seier til montemonsteret 9 Prince de Montfort - nå med Siv Emilie Løvvold som fornøyd rytter. Hesten viste opp 10-tallet da han seiret i utklassingsstil både på Bjerke og Solvalla. Skal være blytung favoritt!

V5-2: Man kan aldri føle seg helt trygg fra halvdårlige spor på sprint, men 8 Amante Carissima og 5 Independent O har vært meget gode den siste tiden og skal være de beste. 11 Thai Victory galopperte bort en bra premie i hardt V75-lag nest sist (Miraflores vant foran Synjo Star), og kan være en luring. 2 JTs Gold har to strake, men disse har kommet mot mye enklere motstand enn den han møter her.

V5-3: 2 Fabian As spurtet bra etter sen åpning, og var meget positiv første gang ut for Kolnes på Bjerke sist. Det var etter fire måneders pause og på full distanse - han har tidligere vært best på sprint. Er startrask og sikret en fin posisjon i et løp det kan bli trykk i med flere startraske hester. 12 Sugar Alcore gikk bare på det jevne sist, men det var første gang etter pause. Var god i flere grunndivisjonsløp i vinter, i hardere konkurranse enn det han har her. Står dårlig til, men med bra fart underveis kan han slå til. 1 Mr Vegas er tøff og blir sikkert hardt betrodd, men lever litt farlig på startsiden.

V5-4: Et flott sprintløp med mange gode og startraske hester. To luringer av de mindre spilte: 7 Jonnythecash og 11 Shanti's Lorentz K. Førstnevnte var ganske klart slått av 9 Mieux di Quattro i sin første start etter en liten pause, men kan fort være forbedret. Var god i harde V75-lag i vinter; ikke mye dårligere enn 5 Taran på sprint 25/2, og fulgte opp med to andreplasser; først bak Above Gold, så General Ideal. Shanti's Lorentz K har vist flott form. Tapper fra dødens sist da han kun var slått med hals av Mieux di Quattro.

V5-5: To hester skiller seg klart ut. 9 Moe Brage og 10 Bork Odin. Sistnevnte er best med ryggløp, men kan kanskje komme gjennom fra start med rygg på startraske 4 Zevs. Var bak Moe Brage både på Bjerke og Solvalla, men kan meget vel revansjere seg her.