Andrei Alexeev (23) fra Kløfta er misfornøyd med bilvasken hans Volkswagen Golf gikk igjennom, og hevder bilen ble påført riper på både bakvindu, bakluke og bakfanger under en poleringsvask.Foto: Kristian Kyrkjebø Fredheim
Andrei Alexeev (23) fra Kløfta er misfornøyd med bilvasken hans Volkswagen Golf gikk igjennom, og hevder bilen ble påført riper på både bakvindu, bakluke og bakfanger under en poleringsvask.Foto: Kristian Kyrkjebø Fredheim

Mener bilvask ga riper

Andrei hevder bilen ble ripet opp etter automatisk bilvask.

Andrei Alexeev (23) fra Kløfta kjøpte sin bil, en Volkswagen Golf stasjonsvogn 2011-modell, i fjor. Siden har han vasket bilen på vaskestasjoner omkring en gang i uka.

– Jeg bor på Kløfta, så jeg benytter ofte vaskestasjonen på Shell i Trondheimsvegen. Den er ny, og jeg har ofte brukt den, helt problemfritt, fram til 11. juni, sier han til RB.no.

Del med dine Facebook-venner

Da hørte Alexeev noen ulyder under poleringsvasken og kunne i ettertid skimte riper både på bakvindu, bakluke og bakfanger. Etter dette kontaktet han daglig leder ved Shell-stasjonen, men fikk klar beskjed om at dette måtte ha skjedd før vasken.

– Jeg snakket aldri om noen erstatning, men ba oss to om å komme til en enighet. Dette sa han seg ikke enig i og mente det ikke var vaskemaskinens skyld, sier Alexeev.

Må kunne dokumenteres

– Ved uenigheter slik som i dette tilfellet, bør man kontakte en tredjepart som eksempelvis NAF eller forbrukerrådet. De vil foreta en objektiv helhetsvurdering av situasjonen, sier Audun Bergerud.

Han er teknisk konsulent i NAF-advokatene og har tidligere erfart lignende tilfeller, men påpeker at det sjelden oppstår skade på biler med de nye systemene.

– Generelt er de nye maskinene mer skånsomme enn de eldre versjonene. Det må være samsvar med maskinens børster og ripene på bilen for at det skal stilles gyldige krav. Det er også viktig å huske at den som stiller kravet, i tillegg må kunne dokumentere det hele. Noe som ikke alltid er like lett, poengterer han.

Oppfordrer til visitt

Bilvasken på Shell er laget av Turtle Wax og leveres av Auto Care AS. Logistikksjef Glenn Svanor i Turtle Wax International sier at skader kan oppstå på biler under vask, men at det hører til sjeldenhetene.

– I de nye bilvaskene har vi kjemikalier som holder børstene rene og glatte. Slik unngår vi friksjon mellom børstene og lakken. Så lenge den har nok av disse kjemikaliene, skulle det ikke oppstå noen skader på bilen. Om han vil, kan han gjerne komme hit for en grundig inspeksjon, oppfordrer Svanor.

Daglig leder ved Shell, Bernt Rognlien, var ikke tilgjengelig for kommentar.

Les flere bil- og motorsaker i Romerikes Blads motormagasin her

LES OGSÅ: Detailing: Bilvasking til det ekstreme