Djurdjic-mål holdt ikke for Haugesund

Nikola Djurdjic scoret igjen, men Haugesund venter fortsatt på sin første seier mot Tromsø etter at lagene spilte 1-1 i lørdagens toppkamp i eliteserien.

Haugesund gjorde unna en sterk vårsesong og kjemper helt i toppen på tabellen. Derfor håpet hjemmepublikummet at klubben også skulle bryte en vond statistikk mot gjestene fra nord. Før lørdagens oppgjør sto FKH uten seier på tolv forsøk mot Tromsø.

Det så lovende ut da vertenes toppscorer Nikola Djurdjic trillet inn 1-0 seks minutter etter pause. Målet kom etter en klassisk Haugesund-kontring, der serberen og spissmakeren Alexander Søderlund ikke overraskende spilte hovedrollene. Søderlund kom seg forbi TIL-forsvarer Fredrik Björck og kunne prøve seg på mål selv, men ga i stedet uselvisk ballen videre til Djurdjic. Scoringen var 26-åringens niende i årets eliteserie.

Selv om ledermålet så ut til å gi hjemmelaget mer giv, tok det ikke lang tid før Tromsø slo tilbake. Åtte minutter senere banket Hans Julius Norbye inn 1-1 med et langskudd fra 25 meter. Det var en ordentlig suser fra 25-åringen.

Etter utligningen kom begge lag seg til sporadiske gode avslutningsposisjoner, men det ble sjelden farlig. Mot slutten virket Haugesund å ha mest ork til å jage alle poengene, men TIL holdt unna.

Tidligere i kampen spilte lagene en jevn første omgang. Haugesund fikk ikke sine vante kombinasjoner til å fungere og virket noe planløst i eget spill. Defensivt hadde Tromsø god kontroll, men også bortelaget slet med å få angrepsspillet på gli. (©NTB)